Mit lehet mondani finoman egy lakótársnak, aki állandóan kér minden kajából?
6évig laktam egyetemi koliban. mi is folyamatosan húztuk egymást mindennel, de oda-vissza alapon.
mikor valaki elkezdte, hogy nem adott semmit cserébe és nem adta meg akkor egyszerűen mondtuk neki hogy: neharagudj, csak ennyi van nekem is kell vagy spórolok valamire és nem akarom h elfogyjon és venni keljen. ilyesmiket mondtunk. vagy csak annyit hogy vegyél magadnak. azt kibattyogott a boltba.
Szerintem az az egyetlen megoldás, ha te is ugyanezt csinálod vele. Te is kérj mindenből, és egyél annyit a kajáiból, hogy egálra jöjjetek ki.
Kifogása nem lehet ellene, hiszen ő is pont ezt csinálja.
Nem sok lehetöség van.
1. Megmondod neki, hogy nem adsz.
2. te is kérsz töle, ha valamit eszik.
3. Ha kunyerálgat, akkor közlöd vele, hogy szivesen veszel neki is, ha kifizeti.
Sok emberrel laktam albérletben, a közösködés soha nem vezetett jóra, mindig volt egy határ, ami már nem tetszett a másiknak annak ellenére, hogy közös volt minden. Van, akinek úgy közös, hogy csak ő eszi a másét.
Szabályokat kellene lefektetni. Tudni kell nemet mondani: bocs, most nem kezdem meg a chipset, mert nem akarok enni belőle. Vajon mivel érvel?? Hogy megbontod neki a saját cuccodat? Egy idegennel csinálod ezt, gondolj bele.
2 centiről bámul a tányérodba? Kérdezd meg, hogy éhes? Igen válasz esetén. És nincs kajád, vagy mi?
Ha azt mondja, hogy a tiéd jól néz ki, akkor ne vedd a lapot, mondd, hogy a kedvenc kajád. Ne adj neki. Egyél a szobádban, vagy amikor nincs otthon.
Szerintem ő azt hiszi, minden közös. Nekem is volt ilyen lakótársam, szó nélkül megette a kajámat. Szóltam neki, hogy mi az, meg se kérdezte és számítottam rá, hogy az még nekem van a hűtőben. Vett helyette, látta, hogy kiakadtam. Többet nem fordult elő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!