Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Fog fájás miatt nagy mértékben...

Fog fájás miatt nagy mértékben be dagadt az állam, mit tegyek?

Figyelt kérdés

A duzzanat gennyes,és jelentősen nagy az államban és az állam alatt. Néha nagyon szúr és viszket, sokszor elviselhetetlenül ég.

Voltam fog orvosnál megnézte, és bele szúrkált egy tű szerűséggel a fogamba, majd fertőtlenítő anyagot csöpögtetett bele. Azt mondta, hogy a duzzanatnak a szúrkált fogból távoznia kell, ha nem akkor kívülről kell ki jöjjön.

Tegnap voltam a fogorvosnál, de azóta még nagyobb lett a csomó, és elkezdtem be parázni. Az ismerőseim közül páran azt mondják hogy nyugodjak meg, mert aztán ki fog lyukadni, és ki jön a genny, mások meg azt mondják hogy menjek orvoshoz.

Úgyhogy szeretnék tanácsot kérni, hogy mégis mit tegyek, mert állandóan rosszra gondolok ezzel kapcsolatban, és nagyon be kezdtem parázni. Mit tegyek? 20F

tegnap 20:32
 1/7 anonim válasza:
A fogorvos mit mondott, mennyi idő alatt kell múlnia? Ha nem emlékszel hívd fel, kérdezd meg normális-e ami történik, aztán majd mond valamit.
tegnap 20:33
 2/7 anonim ***** válasza:
67%

A fogorvos látta, ezért aligha tudnánk jobb választ mint ő!

Persze ha csak blöfföltél azzal hogy voltál fogorvosnál, akkor magad alatt vágod a fát!

Mielőbbi gyógyulást!

tegnap 20:36
 3/7 anonim ***** válasza:
Menjél vissza holnap, ne várd meg a hétvégét. Gondolom, a szurkálásnál jobban meg kell nyitnia és antibiotikum is kell.
tegnap 20:41
 4/7 A kérdező kommentje:

Az orvos fel írt, egy doboz Nurofent, amiben 24 db tabletta van, és egy doboz Amoxiplus-t, amiben 14 db tabletta van.

Nurofenból napi három gyógyszert kell be vennem, az Amoxiplus-ból pedig napi 1-et.

Azt mondta amikor ezek a gyógyszerek elfogynak, a duzzanat is el fog takarodni

tegnap 20:51
 5/7 anonim ***** válasza:
Most fokozottan ügyelj a szájhigiéniára!
tegnap 20:54
 6/7 anonim ***** válasza:
Akkora szörnyűség azért nem fog történni. Ha még holnap is rosszabb, akkor menj vissza. Az antibiotikum nem csodaszer, hogy két adag után elmúljon minden bajod. De két hét alatt 95%-ban le fogja vinni a gyulladást. Utána mindenképp menj vissza a fogorvoshoz.
tegnap 21:24
 7/7 anonim ***** válasza:

"mit tegyek?"

Az egybeírandó szavakat írd egybe:

fogfájás, bedagadt, fogorvosnál, beleszurkált, tűszerűséggel, kell kijönnie, beparázni, kijön, felírt

Amúgy ha sokáig nem múlik a duzzanat, akkor ebből még akár foghúzás is lehet (ha másképp nem jön ki a genny).

ma 01:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!