Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Nagyon megduzzatt az állam,...

Nagyon megduzzatt az állam, ki merjem szúrni tűvel a genyt?

Figyelt kérdés
A fogam gyulladása miatt az állam nagyon megdúzatt, már több mint egy hete hogy így van, de most sokkal nagyobb lett a duzzanat. Voltam ma orvosnál, és bele szúrkált a fogamba, és azt mondta hogy onnan távozik a genny, ha nem akkor kívülről. Viszont azt érzem hogy majd szét robban az állam, és mint ha ki akarna jönni a genny, nagyon elviselhetetlen érzés. Megpróbáljam ki szúrni tűvel, vagy várjak amíg magától ki jön?. Illetve a szakáll miatt be tud fertőzni az állam, ha netalán ki jön a genny?. Válaszokat köszönöm
tegnap 18:27
 1/8 anonim ***** válasza:
93%

Én biztosan nem tenném, főleg hogy a fogadtól jön a dolog.

Ez nem egy pattanás amit kinyomsz, hanem egy erős gyulladás amit ha nem kezelsz megfelelően akkor csak rosszabb lesz.

Orvoshoz vissza amint lehet, esetleg egy másik orvoshoz is elmennék hogy legyen 2. Vélemény

tegnap 18:41
 2/8 anonim ***** válasza:
72%
Én se nyomkodnám és böködném. Én kikérném egy másik orvos véleményét is.
tegnap 18:49
 3/8 A kérdező kommentje:
Az orvos akinél voltam, arról nagyon jó véleménnyel vannak az ismerőseim. Ő azt mondta nekem, hogy magától távozik a csomó.
tegnap 18:53
 4/8 anonim ***** válasza:
18%
Én ki szoktam. Még nem volt bajom emiatt.
tegnap 18:57
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Meg ne szúrd! Sokkal nagyobb problémát okozhatsz vele. Én is azt javaslom, hogy menj el orvoshoz még egyszer, esetleg egy másik dokihoz.
tegnap 19:17
 6/8 anonim ***** válasza:
71%
Csak akkor szabad megszúrni a csomót, ha már látszik a sárgás-fehéres genny, azaz beérett. Ha csak nagy, piros búb van hiába fáj, nem fog maradéktalanul távozni a tartalma és súlyos felülfertőzést okozhat. Steril tűvel és Octenisept-tel lehet, de inkább orvoshoz mennék vele (hasonló történet nálam 2x kiújúlt, mert nem vártam meg, míg beérett volna).
tegnap 19:19
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem meg menj be az ügyeletre, ha nagyon rossz, de otthon ne szurkßald mert egy vérmérgezés nem játék.
tegnap 19:23
 8/8 A kérdező kommentje:
Meg nyomkodtam, és egy kevés ki folyt belőle, utánna fertőtlenítő szesszes át áztattam a kis lyukat, és az állam területét ahol van a duzzanat.
tegnap 19:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!