Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Mi körül forog a mai világ,...

Mi körül forog a mai világ, mi a legnagyobb érték?

Figyelt kérdés
tegnapelőtt 13:51
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
25%

Nem hülye kérdések, csak rávilágítanak arra, hogy az emberek állandóan elégedetlen, mindig többet és többet akarnak, ami pedig pénzbe kerül. Aztán meg sírnak, hogy nincs pénzük, mert többre vágynak, mint amennyiük van.

Miért kéne napi szinten főzni? Megfőz egyszerre egy nagyobb adagot, ami 1-3 napig elég. És az apuci keze sem törik le, hogy elmosogasson. Tehát, mind a két szülő tud mosogatni felváltva.

Mivel tud többet egy 400 ezres telefon a 40 ezrestől? Jobb fényképet csinál? De egy jobb telefon akkor sem fog tudni jobb képet csinálni egy tükörreflexes fényképezőgéptől.

Mit tud az a 20 milliós autó, amivel annyival több ér, mint egy másfélmilliós, ami nem tudná kielégíteni egy hétköznapi ember igényeit?

tegnapelőtt 14:54
 12/22 anonim ***** válasza:
55%

A három P!

Pénz,P....na, Politika.

Más néven önfenntartás, fajfenntartás,territorium.

Ezek a mai világ uralkodó értékei.

Beszélhetünk arról, hogy mi lenne a helyes értékrend, szeretet, család, hit, de a világunkban sajnos most ez a helyzet.

tegnapelőtt 14:56
 13/22 anonim ***** válasza:
51%

Ezekről kár egymást győzködni. Nekem magasabbak az igényeim, mint neked. Ennyi.

tegnapelőtt 15:19
 14/22 anonim ***** válasza:
pénz
tegnapelőtt 15:20
 15/22 anonim ***** válasza:
46%

Minél magasabbak az igényeid, annál inkább a pénz hatalmában állsz.

tegnapelőtt 15:27
 16/22 anonim ***** válasza:
Az ingatlan.
tegnapelőtt 16:28
 17/22 anonim ***** válasza:

Társadalmi szinten az alpáriság, a közönségesség, az értéktelenség körül.

#9:

Igen, és pontosan ez a probléma, hogy a magadfajták elintézik egy #ezvan-nal az egészet.

tegnapelőtt 17:19
 18/22 anonim ***** válasza:
52%

Akkor tulajdonképpen miből álljon az életem? Robotoljak egy szar munkahelyen alja fizetésért, amiből se utazgatni, se jókat enni, se autót fenntartani, se hobbiknak élni nem tudok? Kösz, akkor inkább a kötél…én örülök, hogy van annyi pénzem, hogy rengeteg élményt meg tudjak élni. És nem, nem arra értem, hogy hurrá tudok Gucci táskát venni magamnak, mert a márkab*ziságot én is elítélem, de azok az élmények, amiket pénzen lehet venni, pótolhatatlanok.

28 évem alatt, ha valamit megtanultam, az az, hogy csalódhatsz a családban, barátokban, párkapcsolatokban meg aztán főleg, de egy valamiben soha: és az a pénz :D Persze fontosak az emberi kapcsolatok is, jó barátaim vannak és szerető párom, de semmiképp nem ezeket mondanám “legfontosabb értéknek”, lehet holnap összeveszek velük és többé nem is beszélünk, de a pénzzel mindig lehet mit kezdeni…

tegnapelőtt 17:26
 19/22 anonim ***** válasza:

Egy anyagias embernek nem fogom tudni megmagyarázni, hogy pl. egy másfél milliós autó is elvisz A-ból B-be, mint egy 20 milliós.

Ezért is írtam, minél több az igényed, annál inkább rá vagy utalva a pénzre, és annál inkább nem fogod tudni értekelni a pénz nélküli világot.

tegnapelőtt 17:45
 20/22 anonim ***** válasza:
68%

Engedd már el az autó témát. Kismillió más dologhoz is pénz kell. Pontosítok, mindenhez az kell.

tegnapelőtt 18:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!