Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Csatlakoztok a holnapi (februá...

Csatlakoztok a holnapi (február 12) bolt bojkotthoz?

Figyelt kérdés
Civil kezdeményezésre bolt bojkott kezdődik, amíg a kereskedők nem csökkentenek árakat, addig nem vásárolunk.
ma 09:52
1 2 3 4 5 6
 11/60 A kérdező kommentje:
Na, veletek is sokra megy akkor az ember...felőletek akkor lehet 5000 forint is egy liter tej, nem hiába mondják hogy a magyar birka nép amivel bármit meg lehet tenni. A holnapi időpont csak a bojkott kezdete, simán lehet folytatni további napokon is ha nem vezet eredményre. Csak hát ti két napot se bírtok ki bolt nélkül, így aztán tényleg nem lesz változás. A horvátok, szlovákok megcsinálták, a magyarok nyilván nem tudják, nekik még emelni kell az árakat ötszörösére...
ma 10:34
 12/60 anonim ***** válasza:
100%
Én amúgy is csak azt veszem meg, ami szükséges, ha éppen szerdán kell, akkor szerdán. Remélem sokan csatlakoznak a bojkotthoz, legalább nem lesz tömeg.
ma 10:37
 13/60 anonim ***** válasza:
100%

Valamit hallottam róla, de én úgy tudom hogy 3 napig tart a bojkott, ami, lássuk be, nem nagyon fog betenni senkinek. Az adócsalást jobban bojkottálnám.

Nem mondom, hogy az ötlet rossz, de a nagykerek vannak annyira tőkeerősek, hogy kibírjanak hónapoknyi bojkottot. A kiskereskedőknek sem tenne be túlságosan 3 nap szünet, bár sok ilyen bolt hónapról hónapra üzemel.

Meg lehet csinálni, de nem ebben látom a megélhetési válság megoldását.

ma 10:41
 14/60 anonim ***** válasza:
100%

"Csak hát ti két napot se bírtok ki bolt nélkül, így aztán tényleg nem lesz változás."

Mellé - hetente max 1x megyek boltba. Mégse lett olcsóbb emiatt semmi eddig. (Éhenhalni meg nem fogok tüntetésképp.)

ma 10:43
 15/60 Katona Dius ***** válasza:
100%

Nem mondom, hogy örülök a magas áfának és a magas áraknak, mert nem.

De nem látom, hogy 3 napos bojkott hova vezetne. Mármint gondolom senki sem fogja a végén hetekig kerülni a boltot és azt mondani a gyerekének, hogy rágjál füvet, ha éhes vagy, mert mi piszokul lázadunk és inkább nem megyünk boltba.

Maga a lázadás nem rossz kezdeményezés, csak a kivitelezéssel vannak problémáim. Más lenne, ha arról szólna a bojkott, hogy csak a legolcsóbb, legszükségesebb dolgokat vegyük meg, és a drágább dolgokat hagyjuk a polcon. De senki sem fogja éheztetni magát, csak mert huj de jó. Vagy megveszi előre 1-2 nappal és az kitart 3 napig, de azzal ugyanott vagy, ugyanúgy megveszed, csak nem abbana 3 napban.

ma 10:47
 16/60 anonim ***** válasza:
100%

#11 A valódi birka az aki ettől várja a csodát.

Eleve szerda az a nap, amikor kb. senki nem vásárol. Egy napot meg mindenki kibír, annak meg sok értelme van, hogy nagy arccal bojkottálsz közben meg előtte-utána napon megveszed ugyanazt.

Én egész évben spórolok igyekszem tudatosan vásárolni, kétszer átgondolom kell-e valami, nem vásárolok felesleges hülyeséget.

ma 10:48
 17/60 Katona Dius ***** válasza:
100%

Az a gond, hogy az élelmiszert nem lehet kiváltani.

Más, ha pl az áramszolgáltató ellen lázadunk és azt mondjuk, hogy akkor egy hétig nem kapcsolunk villanyt, használunk gyertyát.

Vagy kevesebbett fűtök és jobban felöltözök.

Az élelmiszert mivel tudod kiváltani? Semmivel. Ha nema boltban veszed meg, akkor veszel valami kaját egy kajáldában. Ugyanott vagy.

ma 10:53
 18/60 anonim ***** válasza:
100%
Max az működne, hogy akinek elérhető távolságban van az országhatár, az menjen át vásárolni 1-2 hétig, és akkor határon túlra fizessük az áfát és a hasznot. Az, hogy ma veszed meg a liter tejet vagy 3 nap múlva, az nem sokat számít.
ma 10:55
 19/60 anonim ***** válasza:
100%

11

Áruld már, hogy mit fogsz akkor enni? Vagy te fénnyel táplálkozol?

ma 10:58
 20/60 anonim ***** válasza:
100%
Szerdánként én sem járok boltba, szóval ilyen tekintetben gondolom igen.
ma 10:59
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!