Az emberek hogy tudnak felvenni 20-30 évre hiteleket?
Figyelt kérdés
Én Németországba vettem fel de csak 3 évre. De még az is sok... mármint a 3 év. És fel is akasztanám magam 20-30 éves hitel mellett.febr. 4. 23:01
21/31 anonim 

válasza:

Alapvetően ez hozzáállás kérdése. A magyarok szeretik, ha saját ingatlanban lakhatnak, ezért vesznek fel hiteleket 20-30 évre, mert máshogy nem tudnak saját ingatlanhoz jutni, inkább fizetik a törlesztőt és sok idő után az övék lesz az ingatlan(persze ha nem történik valami ge basz, a bankot nem igazán fogja érdekelni, hogy mondjuk megszűnik a munkahelyed vagy elváltok, esetleg meghalt az egyik kenyérkereső). Van egy réteg aki bérel, na ők valószínűleg nem hitelképesek vagy egyszerűen nem tudták mamahotelben összespórolni még az önerőt se. A másik csoportba tartozok én, aki a vagyonát inkább más befektetési formákba keresi(mint pl. tőzsde/arany/kripto), valószínű nyugdíjjas koromban is bérelni fogok ingatlant, de addigra olyan vagyonom lesz az előbb említett eszközökből, hogy a nyugdíjjam kvázi uzsonna pénz lesz ahhoz képest és így is boldogan meg fogok élni.
22/31 anonim 

válasza:

"persze ha nem történik valami ge basz, a bankot nem igazán fogja érdekelni, hogy mondjuk megszűnik a munkahelyed vagy elváltok, esetleg meghalt az egyik kenyérkereső"
De ez a főbérlődet, a lakástulajdonost sem érdekli, sőt, ő hamarabb kipenderít, mint a bank. Mert a bankkal gond esetén lehet egyezkedni, fizetéskönnyítést kérni átmenetileg, tulképp 3 hónap, mire egyáltalán foglalkozni kezdenek azzal, hogy nem fizetsz és legeslegrosszabb esetben is vagy 1 év, mire kiraknak, ha egyáltalán nem tudsz már fizetni. A lakástulaj talán ad 1-2 honapot.
23/31 anonim 

válasza:

Azt kacagnám, hogy ha majd 10 év múlva megint lenne egy olyan, hogy senkinek semmi tulajdona nem lesz, egyesek majd hogy verik a fejüket a falba. Vagy ha olyan adó lesz egy lakásra, hogy jobban jár az illető, ha eladja és megy albérletbe, és kb minden az állam tulajdona lenne megint minden.😆
24/31 anonim 

válasza:

Nem kesz itt olyan sose
Ezt a regeteg bankot el kell tartani valamibol, akkor senki se venne fel hitelt
A sok bankot kéne megszuntetni
Ekkora orszagba maximum 3 banknak kéne lennie
25/31 anonim 

válasza:

Ez amúgy nem rossz gondolkodásmód. Teljesen érthető, hogy nem akarsz 20-30 évre eladósodni, a bankok nem jótékonysági intézmények.
26/31 anonim 

válasza:

Itt még örülhetünk hogy épülnek új házak nem úgy mint Svájcba ahol már nincs hely mert hegyvidék az egész na ott aztan ku*va drágák a házak
27/31 anonim 

válasza:

#23, Te is fogod verni a fejed a falba ha a magas adók miatt nem lessz mit kivenned, es ne hidd hogy azt az adot nem te fizeted a bérlettel együtt.
28/31 anonim 

válasza:

#27 én nem verem, mert nekem már alapból van ingatlanom, hitel nélkül. Ha meg adót kell fizetni, hát akkor majd adót fizetek, mert legalább tudom, hogy nincs kötelezettségem egy bank felé.
29/31 anonim 

válasza:

Amúgy simán bármi lehet, amennyire "stabil" a politika világszerte, bármi megtörténhet, csak idő kérdése.
30/31 anonim 

válasza:

Jovore már a hazakat is eladják az araboknak annyira nincsen lóvé az országba🤣🤣🤣
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!