Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Mennyire gyakori, hogy sok...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mennyire gyakori, hogy sok mindenről le kell mondania az embernek a párkapcsolatában, amik korábban adottak voltak egyedülállóként?

Figyelt kérdés

Mondok egy példát: egyedülállóként szenvedélyem volt a sport, az edzőterem, kimondottan jó formában is voltam. 3 éve vagyok párkapcsolatban, és ez a sportmennyiség megfeleződött, mert párom is velem jár terembe, de neki heti 2 alkalom elég, és kimondottan nem szereti, ha a munkaidőn kívüli időből még erre is áldoznék, mert szeretne minél több időt közösen tölteni. Neki az nem lenne oké, ha én még ezeken kívül sportolnék, ő viszont nem akarna a mostaninál többször, szeretné maximalizálni a minőségi és mennyiségi együtt eltöltött időt, míg én kevésbé érzem azt, hogy ezt ennyire szigorúan kéne venni, tekintettel hogy a párok jó esetben így is az egész életüket együtt élik le, nem kellene (szerintem) heti plusz 2x2 óra miatt problémázni.

Természetesen ez csak 1 példa és az én véleményem, de érdekelne, ti is átéltetek-e párkapcsolatban lemondásokat?

tegnap 14:11
 1/8 anonim ***** válasza:
89%
A párkapcsolatban is szükség van énidőre, amikor nincs ott a párod, csak te csinálsz azt amit szeretsz. Egészségtelen 0-24 együtt lenni a pároddal. A társa vagy, nem a birtoka.
tegnap 14:18
 2/8 anonim ***** válasza:
Szerintem heti 2x2 edzésnek simán bele kellene férnie. Munka után edzel, aztán mész haza. Együtt lenni ott az egész este, éjszaka, meg a hétvége...
tegnap 14:24
 3/8 anonim ***** válasza:

Neked ő minden porcikájában, minden mozdulatában megfelel? Vagy csak ő szabhatja meg, te milyen legyél, szerinte ő úgy jó ahogy van?

Én úgy vagyok ezzel, hogy megpróbálom a középutat megtalálni, ami mindkettőnknek elfogadható. Nem mondatnám le olyanról amiről tudom, hogy neki nagyon fontos, de én sem mondok le olyanról ami nekem ér sokat. Ha ebből túl sok a konfliktus, csak nekem kellene változnom akkor inkább elgondolkodok azon, megér-e nekem ennyit ez a kapcsolat.

tegnap 14:35
 4/8 Katona Dius ***** válasza:
100%

Nálam ez úgy alakult, hogy már régen együtt voltunk, amikor kitaláltam, hogy elkezdek sportolni valamit, mert a folytonos ülőmunka miatt szükségessé vált. Az elején húzta rá a száját, hogy csökken a közös idő és veszélyesnek is tartotta (karatézni kezdtem, heti 2x 2 óra kb). Leültünk, megbeszéltük. Most ott tart a helyzet, hogy jár a vizsgáimra is, vagy ha úgy alakul, akkor bejön egy-egy edzésre megnézni. Kb 3 éve kezdtem az edzéseket, az elején még morgott miatta, de mostmár támogat. Nekem jól esik, ha néha-néha bejön megnézni.

Beszéljétek meg a dolgot.

tegnap 14:45
 5/8 anonim ***** válasza:
78%
Kiegyensúlyozott kapcsolatban ez nem gond. Én egyedül járok operába, múzeumba. A párkapcsolat nem a "sülve-főve" együttlétet jelenti.
tegnap 14:52
 6/8 anonim ***** válasza:
45%
Én nem jövök össze olyan emberrel, aki korlátozni akar, még ha csak nyavalyog is, nem konkrétan tilt meg ilyenek, nálam ez nem fér bele, persze nyilván nem feltétlen a harmadik randin jön elő ez az énje valakinek, de ha később észreveszem, simán kiábrándulok ilyesmik miatt és szakítok előbb-utóbb. Szeretem a páromat, de magamat mindig jobban szeretem, mint a másik embert, nem azt mondom, hogy semmiről nem vagyok hajlandó lemondani, de ha van ilyen dolog, amiről nem akarok, akkor arról nem fogok, a kevésbé fontos dolgokban meg maximum a mennyiséget csökkentem. De eleve olyan embert keresek, aki el tudja foglalni magát egyedül is, szerintem sem számít hosszútávon az a pár külön töltött óra, ilyen esetben maximum a rugalmasság fontos, ha mondjuk van egy tök jó program, amire együtt akar valamelyikünk elmenni, akkor ne az edzés legyen a fontosabb azon a napon.
tegnap 17:14
 7/8 anonim ***** válasza:
17%
Szerintem alapvetően normális, ha az ember a párja kedvéért hoz kompromisszumokat, ésszerű keretek között. Tehát ha pl régebben eljártam a barátnőimmel heti 4x bulizni, akkor azt nem fogom folytatni, miután párom van, mert ugye akkor már heti 3x inkább vele töltöm az estét, de azért 1x csak szánok időt a barátaimra is, mert hát ők is kellenek, nem szűnnek meg az életem részének lenni attól még, mert bepasiztam. Ugyanez az edzéssel is, ha korábban gyakrabban jártam, az tök jó, ha ezek az alkalmak egy részében csatlakozik hozzám a kedvesem is, és valamelyest le is lehet csökkenteni a mennyéségét, hogy vele többet legyek, de teljesen nem mondanék le róla, ha nekem igényem van többre. Nem vagyunk egymás birtokai, és nem is szűnünk meg az az ember lenni, aki a megismerkedésünkkor voltunk, csak mert összejöttünk egymással. A párkapcsolat kedvéért persze hozunk áldozatokat, és ez így is van rendjén szerintem, mert minek vagyunk egy pár, ha az életünk ugyanúgy zajlik tovább, mintha nem is lennénk együtt, de azért teljesen feladni magunkat megint csak nem jó. Meg kell találni az arany középutat, együtt, hogy mindenki elégedett legyen, mert a kapcsolat kétszereplős, mindkettőtök boldogsága számít.
tegnap 19:10
 8/8 anonim ***** válasza:
Csak a 7. válaszadó szavait tudom ismételni.
tegnap 20:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!