Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mennyire gyakori, hogy sok mindenről le kell mondania az embernek a párkapcsolatában, amik korábban adottak voltak egyedülállóként?
Mondok egy példát: egyedülállóként szenvedélyem volt a sport, az edzőterem, kimondottan jó formában is voltam. 3 éve vagyok párkapcsolatban, és ez a sportmennyiség megfeleződött, mert párom is velem jár terembe, de neki heti 2 alkalom elég, és kimondottan nem szereti, ha a munkaidőn kívüli időből még erre is áldoznék, mert szeretne minél több időt közösen tölteni. Neki az nem lenne oké, ha én még ezeken kívül sportolnék, ő viszont nem akarna a mostaninál többször, szeretné maximalizálni a minőségi és mennyiségi együtt eltöltött időt, míg én kevésbé érzem azt, hogy ezt ennyire szigorúan kéne venni, tekintettel hogy a párok jó esetben így is az egész életüket együtt élik le, nem kellene (szerintem) heti plusz 2x2 óra miatt problémázni.
Természetesen ez csak 1 példa és az én véleményem, de érdekelne, ti is átéltetek-e párkapcsolatban lemondásokat?
Neked ő minden porcikájában, minden mozdulatában megfelel? Vagy csak ő szabhatja meg, te milyen legyél, szerinte ő úgy jó ahogy van?
Én úgy vagyok ezzel, hogy megpróbálom a középutat megtalálni, ami mindkettőnknek elfogadható. Nem mondatnám le olyanról amiről tudom, hogy neki nagyon fontos, de én sem mondok le olyanról ami nekem ér sokat. Ha ebből túl sok a konfliktus, csak nekem kellene változnom akkor inkább elgondolkodok azon, megér-e nekem ennyit ez a kapcsolat.
Nálam ez úgy alakult, hogy már régen együtt voltunk, amikor kitaláltam, hogy elkezdek sportolni valamit, mert a folytonos ülőmunka miatt szükségessé vált. Az elején húzta rá a száját, hogy csökken a közös idő és veszélyesnek is tartotta (karatézni kezdtem, heti 2x 2 óra kb). Leültünk, megbeszéltük. Most ott tart a helyzet, hogy jár a vizsgáimra is, vagy ha úgy alakul, akkor bejön egy-egy edzésre megnézni. Kb 3 éve kezdtem az edzéseket, az elején még morgott miatta, de mostmár támogat. Nekem jól esik, ha néha-néha bejön megnézni.
Beszéljétek meg a dolgot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!