Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Miért van ilyen hülye felfogás...

Miért van ilyen hülye felfogás napjainkban, hogy minden az egyén hibája azért ami vele történik és a genetikának, körülményeknek semmi jelentőségük nincs?

Figyelt kérdés
Így az áldozathibáztatást, bűnbakkeresést büntetlenül űzheti mindenki.
tegnap 15:51
1 2 3
 21/27 A kérdező kommentje:

19

Nem a gyilkossal.

Például megakadályozni, hogy gyilkosokat termeljen ki a társadalom. Az jó kezdés lenne. A gyermekek védelme például.

Évente 8 millió gyermek tűnik el, egy részük vagyonos pedofilok áldozatává válik. Például ezzel is lehetne kezdeni.

tegnap 17:36
 22/27 anonim ***** válasza:

"Nem a gyilkossal."

Hát? Maradjon szabadlábon és hadd gyilkoljon?

tegnap 17:44
 23/27 anonim ***** válasza:
69%
Szerintem egy gyilkosnál benne van a vérében az erőszakra való hajlam, ösztön is. Genetikailag. Nem annyira egyszerű ölni, mint azt egyesek hiszik.. Persze szélsőséges esetben bármi lehet. Egy bántalmazott, sokszorosan traumatizált, abutív környezetben lévő egyén szerintem előbb lesz öngyilkos, semmint kárt tegyen a másikban. Esetleg önvédelemből öl. De szerintem ahjoz, hogy balaki embereket öljön, valamilyen szinten pszichopatának kell lenni. Akiben megvan az empátia, az elöbb fogja a vonat elé vetni magát, semmint, hogy bárkinek is ártson. Persze ez sem törvényszerű. Ne ítélkezzünk sorsok felett, nem olyan egyszerű történet ez... Aki kisgyerek kora óta vernek, mondjuk 4-5 éves kora óta napi rendszerességgel, abból szinte törvényszerű, hogy szociopata bűnöző lesz. Vagy diktátor, adott esetben.
tegnap 17:45
 24/27 anonim ***** válasza:

14es attól függetlenül, hogy azt mondtam nem tudatos még az ő felelősége, mert ő ölte meg.

De vannak egyébként amerikában ilyen segítő programok ahol ezeknek a "gyerekeknek" segítenek felépülni pszchiológus veszi őket igénybe. Segít feldolgozni a múltat meg azt, hogy például ha nem szándéokos ölés volt hanem indulatból elkövetett (ott általában amúgy bánják az elkövetők tetteijet), de egy gyilkos vag, sorozatgyilkos is mutatthat bűnbánást a tettei miatt.

Vannak akik nem többségben is.

Szóval segítenek feldolgozni tetteik súlyát és segítenek abba, hogyan tudnak új életet kezdeni.

tegnap 17:54
 25/27 anonim ***** válasza:
De a 23assal is egyetértek. A gyilkos összetételei: genetikai hajlam + rossz gyerekkor + (serdülő korban )rossz környezet.
tegnap 17:57
 26/27 anonim ***** válasza:
78%

Mert nem akarnak foglalkozni más gondjával.

Megérteni nehezebb, mint ítélkezni.

tegnap 19:02
 27/27 anonim ***** válasza:
Emlékezzünk vissza 2006-ra: onnantól kezdődött el a társadalomban ez a "Mennyé dóóóógozni!", meg "Nekem jár a segély, mert én szegény vagyok, de a másiknak semmi sem jár: én aztán tudom" fajta eléggé tré mentalitás.
tegnap 22:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!