Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Költözés vagy az álomtanulmány...

Költözés vagy az álomtanulmányaim?

Figyelt kérdés

Szóval épp lediplomáztam és minden adott lenne ahhoz, hogy elhúzzak és élhetőbb jövőt építsek külföldön, ahol nem szövi át a gyűlölet, propaganda és nincstelenség a mindennapokat.

Voltam erasmuson egy országban (mindegy melyik) lett volna állásajánlatom a szakmámban, sőt szerelem is alakulhatott volna, de nem szerettem azt az országot, soha nem tudtam volna ott letelepedni.

Egy éve ilyenkor nagy krízisben voltam, hogy elmenjek e diploma utáni erasmusra//rögtön mesterképzés. Halasztottam, elmegyek egy újabb országba tapasztalatot szerezni pár hónapra, majd itthon folytatnám a mesterképzést, ami gimis álmom, máshol nem tudnám tanulni (mindegy milyen mester)

Szóval, az van bennem hogy lehet most kellene menjek, addig, míg nincs párkapcsolat, bocnyodalom, még nem vagyok 25...de közben én még tanulnék, a mester az álmom.

Viszont mivan, ha örökre itt ragadok? Ha a párom (ha lesz) ideköti és ő nem akarna külföldre menni?

Te mit tennél? Mennél a vakvilágba, vagy maradnál még két évet és megszereznéd a képesítésed?

Közben meg a képzést is vissza kellene fizetni (állami félévek) amik milliós tételek.

Tanácsot kérnék talán tapasztaltabbaktól. 1 évet külföldön tanultam, tudom milyen, de közben nagyon húz a szívem a mester felé.

jan. 14. 19:15
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Túlbonyolítod.

Pl. honnan tudod, ha lesz párod, nem akar-e ő is külföldre menni? Mi van, ha igen?

A másik, hogy mesterszakot külföldön is lehet végezni, akár munka mellett is.

jan. 14. 21:39
 2/3 A kérdező kommentje:
Sajnos az én területemen nem találtam külföldön. Vagy ha igen 7 milliótól indul
jan. 14. 22:43
 3/3 anonim ***** válasza:

"gimis álmom" - Akkor azt válaszd, amit a szíved diktál!

Csináld meg a mestert. Nem kell most mással foglalkoznod. Ha ...

Majd minden szépen kialakul, amikor eljön az ideje.

febr. 1. 21:49

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!