Ha hétvégére esik egy ünnepnap, akkor miért munkaszüneti nap?

Azért munkaszüneti nap, mert a szombat sokaknak munkanap. Nem mindenki irodista.
Vasárnap is ugyanúgy nyitva van minden, mint szombaton, csak 1-2 órával hamarabb zárnak.
Én irodában dolgozom, hétfő-péntek, nem érzem, hogy kitoltak volna velem. Nem vásárlással és boltokba mászkálással töltöm a hétvégéimet.

Mert pl. a boltoknak kötelező zárva tartaniuk.
A menetrendet is érinti, érintheti, stb.

"azokkal tolnak ki, akinek mindig fixen a hétvége szabad, és így el van b***va az egész,"
Pontosan miért ban elb.va bármi? :D Nekem is mindig fixen a hétvége szabad, abszolút nem érzem úgy, hogy kitolt volna velem bárki.
Nekem max annyi a bajom, hogy ha vannak "ledolgozós" szombatok, akkor cserébe ilyenkor meg lehetne "lepihenős" péntek vagy hétfő, megadhatnák a plusz egy szabadnapot.

4~
Az viszont megoldható szabival. Régen mindig azt csináltam, hogy egy hétfőt vagy 2 napot is kivettem. Jelenleg fontos külső munkavégzésem van hétfőre és így szerdát veszek ki. Ezeket mindig előre eltervezem és a főnök már ismer is. :-)
Az részemről is kitolási érzet, hogy nincs foganatja az ünnepnek így számomra. Sőt: a gyérebb közlekedés és a boltok zárvatartása is kellemetlen pont szombatra. Nyilván észnél kell lenni és megoldható, persze. De ezzel nem nyerek. Az ünnepség pedig nem érdekel, de az egy másik egyéni helyzet.
De az az (amúgy is kevés) szabadnapomat fogyasztaná. Én úgy értem hogy ilyenkor államilag munkaszüneti nap lenne pl a mai nap, vagy a hétfő.

Ja, mindegy, csak dolgozni ne kelljen, mi? :)
Aztán meg: miért nem vagyunk olyan mint Japán, vagy Dél-Korea, miért csak egy nyomorul hat általánosos összeszerelő üzem vagyunk.
Dolgoznál 12 órát naponta heti hat nap, és olyan lennénk. :)
Pont ez az, hogy van hogy heti 6 napot kell dolgozni. Cserébe ilyenkor nincs elengedve egy nap...

Teljesen értelmetlen a kérdés, ugyanis aki tűzoltó, katona, rendőr, vasutas, vagy vadakat terelő juhász, aki egyébként hétvégén is dolgozhat, annak is ezen a héten két pihenőnap jár, és neki is az e heti kötelező munkaórája 40 óra.
"Aki hétvégén dolgozik, az megkapja a pihenőnapjait hétköznap,"
Ez így van, mert mikor kapná meg?
"így azokkal tolnak ki, akinek mindig fixen a hétvége szabad,"
Mert miért tolnának ki velem?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!