Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Ha hétvégére esik egy ünnepnap...

Ha hétvégére esik egy ünnepnap, akkor miért munkaszüneti nap?

Figyelt kérdés
Aki hétvégén dolgozik, az megkapja a pihenőnapjait hétköznap, így azokkal tolnak ki, akinek mindig fixen a hétvége szabad, és így el van b***va az egész, mert szombat munkaszüneti nap, vasárnap meg amúgy is zárva van majdnem minden.
ma 08:50
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
88%

Azért munkaszüneti nap, mert a szombat sokaknak munkanap. Nem mindenki irodista.

Vasárnap is ugyanúgy nyitva van minden, mint szombaton, csak 1-2 órával hamarabb zárnak.

Én irodában dolgozom, hétfő-péntek, nem érzem, hogy kitoltak volna velem. Nem vásárlással és boltokba mászkálással töltöm a hétvégéimet.

ma 08:55
 2/18 Kései Sirató ***** válasza:
91%

Mert pl. a boltoknak kötelező zárva tartaniuk.

A menetrendet is érinti, érintheti, stb.

ma 09:04
 3/18 anonim ***** válasza:
20%
Ez pontosan a klasszikus beosztásúakkal kitolás. Én hoznék olyan rendeletet, hogy kerüljön át munkaszünet péntekre vagy hétfőre. Ahogyan a Szociális Napot is ilyenkor át kéne helyezni és csak úgy lenne értelme.
ma 09:06
 4/18 anonim válasza:
84%

"azokkal tolnak ki, akinek mindig fixen a hétvége szabad, és így el van b***va az egész,"

Pontosan miért ban elb.va bármi? :D Nekem is mindig fixen a hétvége szabad, abszolút nem érzem úgy, hogy kitolt volna velem bárki.

Nekem max annyi a bajom, hogy ha vannak "ledolgozós" szombatok, akkor cserébe ilyenkor meg lehetne "lepihenős" péntek vagy hétfő, megadhatnák a plusz egy szabadnapot.

ma 09:15
 5/18 Kései Sirató ***** válasza:
18%
A diákoknak sem túl jó így, hogy nem esek hétköznapra, mert akkor nem mennének iskolába. Hétvégén így se, úgy se mennek.
ma 09:22
 6/18 anonim ***** válasza:
6%

4~

Az viszont megoldható szabival. Régen mindig azt csináltam, hogy egy hétfőt vagy 2 napot is kivettem. Jelenleg fontos külső munkavégzésem van hétfőre és így szerdát veszek ki. Ezeket mindig előre eltervezem és a főnök már ismer is. :-)

Az részemről is kitolási érzet, hogy nincs foganatja az ünnepnek így számomra. Sőt: a gyérebb közlekedés és a boltok zárvatartása is kellemetlen pont szombatra. Nyilván észnél kell lenni és megoldható, persze. De ezzel nem nyerek. Az ünnepség pedig nem érdekel, de az egy másik egyéni helyzet.

ma 09:23
 7/18 anonim válasza:
16%

De az az (amúgy is kevés) szabadnapomat fogyasztaná. Én úgy értem hogy ilyenkor államilag munkaszüneti nap lenne pl a mai nap, vagy a hétfő.

ma 09:29
 8/18 Justinianus ***** válasza:
0%

Ja, mindegy, csak dolgozni ne kelljen, mi? :)

Aztán meg: miért nem vagyunk olyan mint Japán, vagy Dél-Korea, miért csak egy nyomorul hat általánosos összeszerelő üzem vagyunk.

Dolgoznál 12 órát naponta heti hat nap, és olyan lennénk. :)

ma 09:39
 9/18 anonim válasza:
56%

Pont ez az, hogy van hogy heti 6 napot kell dolgozni. Cserébe ilyenkor nincs elengedve egy nap...

ma 09:43
 10/18 Justinianus ***** válasza:
66%

Teljesen értelmetlen a kérdés, ugyanis aki tűzoltó, katona, rendőr, vasutas, vagy vadakat terelő juhász, aki egyébként hétvégén is dolgozhat, annak is ezen a héten két pihenőnap jár, és neki is az e heti kötelező munkaórája 40 óra.

"Aki hétvégén dolgozik, az megkapja a pihenőnapjait hétköznap,"

Ez így van, mert mikor kapná meg?

"így azokkal tolnak ki, akinek mindig fixen a hétvége szabad,"

Mert miért tolnának ki velem?

ma 10:09
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!