Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Cigány szlenget használni vicces?

Cigány szlenget használni vicces?

Figyelt kérdés
Azt figyeltem meg sokan magyarok közül is átveszik a cigányok beszédstílusát és használják a szleng kifejezéseket, mint "lóvé","dik","raj","gádzsó", stb. Vannak, akik csak viccből csinálják és próbálnak humorizálni vele, de mások meg úgy beépítik a mindennapi beszédbe. Szerintem amúgy jobb lenne, ha olvasnának az emberek és onnan bővítenék a szókincsük.

tegnapelőtt 16:31
 1/9 anonim ***** válasza:
88%
Nem vicces.
tegnapelőtt 16:40
 2/9 anonim ***** válasza:
87%
Semmi vicces nincs abban, ha átvesszük mások stílusát, ami látványosan nem hozzánk illik.
tegnapelőtt 16:43
 3/9 Metionin ***** válasza:
70%
A lóvé, csaj és társaik már rég bekerültek a szlengbe, sokan nem társítják a cigányokkal. A dik szót rengeteg magyar használja, aki olyan helyen él ahol sok a cigány, ők sem gondolnak bele, csak megszokják. Most hirtelen belegondolva anyám és kb. az összes korabeli ismerőse dikkel, egyik sem cigány de a környék 30%-a az. Aki meg főleg tinikorban rászokik 1-1 szóra mert épp menő (én egy "zsa" korszakot éltem már túl, amikor minden tini 2. szava ez volt) az később ugyanúgy leszokik róla. És ja persze, olvassunk de el kell fogadni, hogy az emberek már nemcsak irodalomból tanulnak vagy vesznek fel új szavakat. Sőt, sok könyvből épphogy új szlenget lehet tanulni.
tegnapelőtt 16:47
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Nem javaslott.
tegnapelőtt 17:22
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Hát cigány szlengről nekem az jut eszembe, hogy " gyá, dik, rák a beled".. mostanában hál' a jó égnek kevesebbet hallani...
tegnapelőtt 17:39
 6/9 anonim ***** válasza:
Nem, szerintem húzzunk meg egy határt, ennyire ne tegyük már alcsonyra a lécet. De sajnos minden generációban egyre lentebb megy 😑
tegnap 08:16
 7/9 anonim ***** válasza:
0%
Dikkmán bástya, mi bajod ezzel? Trottyos vagy, hogy nem csipázód a szlenget, tesó? A te csíra korodi a kóser, mi? Hogy bánatba fogunk így a nukleofázisról csiripelni TESSA??
tegnap 12:23
 8/9 Senior Séf ***** válasza:
A paraszt szlenget használni sem vicces.
tegnap 17:25
 9/9 anonim ***** válasza:
Egy bizonyos szint felett ez sosem volt vicces.
tegnap 17:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!