Mire költötök jobban pénzt, és mire kevésbé?
Nem vagyunk egyformák, ki erre szeret áldozni, ki arra. Vagy épp kinek mibe szükséges éppen befektetnie, még ha nem is akarja.
Részetekről mi az amire nem sajnáljátok a pénzt, és mi az ami huszadrangú? Pl háztartás, autó, elektronikai eszközök, utazás, egyéb hobbi, egészség, önfejlesztés, barkácsolás, stb.
Nektek mi fontosabb, és nagyságrendileg mennyit költötök rá?
Nekem a legfontosabb az a ház felújítás. Vagyok olyan szerencsés, hogy örököltem egy házat, próbálom folyamatosan szépíteni, javítgatni.
Utazás nálam 99999999999.rangu dolog, egyszerűen nem szeretem.
Amire nem sajnálom a pénzt: gyümölcs-zöldség, vitaminok/ásványianyagok (étrend kiegészítők), chiamag, utazás
Minden másnál megnézem, hogy minek mennyi az ára. Háztartásnál inkább az olcsóbbat választom, húsnál középkategória.
60 fölött vagyok. Több korszakom volt már, más- más prioritással.
Jelenleg a minőségi koszt, lazán sportos kikapcsolódás amire bátrabban költünk, mint másra.
Amire nem sajnálom: Itthoni dolgok amit használok, elektronikai dolgok.. stb.. utóbbi időben millió forint felett költöttem elektronikai cuccokra, mert elegem volt abból, hogy minden kezd SZAR LENNI! Nem tudom tolerálni, ha valami nem jól működik.
De például bulikra, alkoholra meg nem költök semmit.
Mindennek figyelem az árát, viszont semmit nem vonok meg magamtól.
Ha nem figyelnem az árakat, nem tehetném meg ezt.
Belföldi utazás, hobbi, egészséges táplálkozás.
Utóbbi nem azt jelenti, hogy gyümölcs-zöldség állandóan és vitaminok szedésre. Nincs rá szükségem.
36/F
Nem sajnálom a pénzt a minőségi és egészséges élelmiszerekre, italokra és ételekre. Viszont nincsenek káros szokásaim, így nem költök drogra, cigire. Alkoholra meg egyedül csak akkor, ha félévente 1-2 alkalommal szaktársakkal elmegyünk valahova, de akkor is csak mértékkel.
Elektronikai eszközöket, lekopogom, de eddig elég volt 3-4 évente cserélnem, ami remélem továbbra is hasonló élettartamokat jelent majd az idén vett dolgoknál is. Olyankor viszont középkategóriás termékeket veszek, mert azok bőven elegek nekem, és azokra mindennél jobban igyekszem is vigyázni.
Átlagnál többet költök élményekre (színház, múzeum, utazások, koncertek, mozi).
Mire nem költök / kevesebbet, mint az átlag?
- kozmetikus, fodrász (évi kb. 2x elmegyek egy egészségügyi vágatásra egy BioHairba, és ennyi)... a többi szépészeti dolgot megoldom magamnak otthon (szőrtelenítés, manikűr, arcápolás)
- alkohol
- cigi
- élelmiszer (nem csak extra minőséget veszek, inkább az ár-érték arány érdekel)
- önfejlesztés (ha szükségét érzem, keresek vmi ingyenes anyagot a neten)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!