Ha egy tvt valaki felvesz reszletre másnak es a masik fel
eladja a tvt lehet baj?
Figyelt kérdés
Egy baratom(legyen gabor)
ismerose(legyen Bela) szoval Gabor felvett a nevere tvt reszletre es Bela fizeti Gabornak a reszletet ,eddig tobb mint a felet kifizette de bela eladja a tvt, polgari peres ugy?
Gabor a foberloje Belanak, es Belanak nem adja visssza Gabor a kauciot,Bela elkoltozik es tvt eladja a kaucio arabol lejon a tv ara ebbol lehet baj? Nincs semmijen szerzodes h bela fizette volna gabornak a tvt
Szerintem ha ettől függetlenül visszafizeti a teljes árat, akkor nem olyan nagy a gond. Akkor az ő tévéje lett elméletben utólag. Ha nem fizeti ki, csak úgy elpasszolja más tulajdonát, az szerintem lehet lopás kategória simán.
dec. 29. 21:23
3/15 A kérdező kommentje:
Egy baratom foberloje felvett reszletre tvt, a baratom a felet mar kifizette de elkoltozik,es a foberlo a kauciot nem adja vissza neki , ezer a tvt sem fizeti tovabb mer a kauciobol lejon es holnap eladja a tvt amibol meg lenne kb fel ev fizetni(havonta fizeti) reszletre ugye, de baratom eladja tvt holnap es meg a foberlonek nem fizette ki ,de azer nem is fogja mer a kauciot nem kapja vissza amibol a tv ara lejon
dec. 29. 21:23
4/15 A kérdező kommentje:
Nincs szerzodes arrol h fizeti az alberletet azaz amikor odadja a penzt nincs rola papir h ki lett fizetve vagy nem lett
dec. 29. 21:25
5/15 anonim válasza:
amíg fizeti a törlesztőt a hitel felvevője (mindegy hogy a saját vagy kapott pénzből csak fizesse), addig senkit nem érdekel, hogy a készülék hol van. akár a kézbe vétel napján ki is vághatja a kukába.
dec. 29. 21:29
6/15 anonim válasza:
Kauciot soha nem szabad papir nélkül adni.
dec. 29. 21:30
7/15 A kérdező kommentje:
Igen csak a berlo tud feljelentest tenni vagy polgari pert? Hogy az egyik baratom eladja a tvt amit a foberlo nevere vett fel reszletre? Nemtudom ezek utan fizetne e a foberlo
dec. 29. 21:33
8/15 A kérdező kommentje:
Marmint a foberlo ugye odadta a tvt neki es fizette hat honapig a tvt a kauciot nem adja vissza ezer a tv se lesz kifizetve teljesen mer a kauciobol a tv ara lejön
Foberlo vette hitelre a tvt es fizette a baratom ugye hat honapig de meg mindig van hatra par honap csak nem fogja fizetni neki mer a kauicot nem adja vissza, foberlo aki a tvt vette fel hitelre tud valamit tenni ha a baratom eladja azt a tvt?
dec. 29. 21:36
9/15 anonim válasza:
Strokeot kaptam miközben nekiestem a kérdező szövegeinek. Először járd ki a 8 általánost aztán térjünk vissza a kérdéshez...
dec. 29. 21:38
10/15 anonim válasza:
Gábor megütheti a bokáját ha nem fizeti tovább a részleteket. Vagyis behajtják rajta, és akkor többszörös lesz az összeg.
Bélát pedig feljelentheti Gábor hogy ellopta a tv-jét.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!