A kereskedelemben dolgozók hogy nem őrülnek bele az ünnepek előtti rohamba?
Mindenféleképpen motiváltak abban, hogy az év végén, mint ahogyan szokott lenni a hírműsorokban, a fő célt elérjék, hogy kimondhassák: az előző évhez képest hipergigamegantikusan nagy árbevételt könyvelhettek el.
Így hogy lenne megőrülve a zember?
Úgy, hogy látványosan szarnak bele, és háromszor olyan lassan dolgoznak, mint egyébként, te meg várjál. Nem higgadtságnak nevezném, mert az egy pozitív dolog, de ezeknek látod a fején az undort, mintha nem ők is ugyanúgy vásárolgatni járnának ebben az időszakban, ha épp nem dolgoznának (és nyilván mentek is a szabadnapjaikon), tisztelet a kivételnek, mert nagyon aranyos, kedves eladókkal is találkoztam az elmúlt napokban.
Én is dolgoztam kereskedelemben sok évvel ezelőtt, pont a karácsonyi időszakban, mert alkalmi munka volt év végén édességboltban, nekem jó élmény volt segíteni az embereknek megvenni az ajándékokat, nem úgy álltam hozzá, hogy na a sok hülye itt zavar. Bunkó vásárlóból sokkal kevesebb van, mégis ez ragad meg mindenkiben, aztán bunkózik az eladó a következő normális emberrel is. Tegnap is fültanúja voltam, ahogy a férfi teljesen normálisan megkérdezte az eladót a Rossmannban, hogy X terméket merre találja (azt nem hallottam, mit keres), az meg olyan tahó hangnemben válaszolt, hogy hát az itt biztos nincs, menjen a Pepcóba, ott lehet van, hogy így néztem őket, hogy mi a franc.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!