Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Ki mit gondol az egydimenziós...

Ki mit gondol az egydimenziós antagonista szereplőkről?

Figyelt kérdés
Ezt a kifejezést olyan film/sorozat,vagy regény beli szereplőkre használják akikből hiányzik a mélység,a komplexivitás,nincsenek kidolgozva,gyakran egyetlen jellemző vagy motiváció határozza meg őket pl gonosz mert miért ne?kb ilyesmi,Vagy pl túlságosan leegyszerűsített céljuk van.Nincs semmi karakterfejlődésük,nem sokrétűek.

ma 10:16
 1/6 anonim ***** válasza:
89%
Nagyon kicsi gyerekeknek készült médiumban még úgy-ahogy el tudom fogadni, de alapvetően zavar. Nekem fontos ahhoz, hogy az adott könyv, film tetsszen. hogy kidolgozott, hihető személyiségű, a róla megtudott információk alapján érthető motivációjú emberek szerepeljenek benne.
ma 10:20
 2/6 anonim ***** válasza:
81%
Kb az összes marvel film ilyen. Nem is nézem őket :D
ma 10:21
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Engem nem zavar.
ma 11:01
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Nincs velük baj, néha kell ilyen is. Főleg akkor nem baj, ha több antagonista karakter is van és azok mélyebbek. Ha sok kidolgozott mellett ott van egy, aki csak szimplán egy retek és arra van, hogy utáld, az nem baj, szerintem.
ma 11:02
 5/6 anonim ***** válasza:

Nekem van erre egy rendszerem: egy antagonistát 4 szempontból nézek

- Legyen fenyegető jelenléte

- Legyen érthető motivciója

- Legyen érdekes háttere

- Legyen megfogható stílusa

Ha ebből minimum 2 teljesül, akkor számomra jó főgonoszt sikerült alkotni.

ma 11:07
 6/6 Katona Dius ***** válasza:

Attól függ, hogy az adott szereplő mennyit szerepel az adott műben, illetve egy kötetről/filmről beszélünk vagy sorozatról.

Ha csak pár sort/percet, akkor felesleges is kidolgozni.

A főszereplő, akkor legyen alaposan kidolgozva. Ha egy főbb mellékszereplő egy sorozatban, akkor érdemes kidolgozni valamennyire, hogy legyen kötődés a néző/olvasó irányából.

Ha egy főbb mellékszereplő egy egyrészesben, megint csak nem nagyon kell kidolgozni, mert behatárolt a mű terjedelme és elvenné az időt a történettől.

ma 11:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!