Miért van az hogy a mostani tinik iskolaidőben is fent vannak hajnalig?
Figyelt kérdés
dec. 15. 02:32
11/18 anonim válasza:
Én is fent voltam 15 éve. Nem gyakran ittam pörgetőket sem. A szüleim viszonylag szigorúak voltak, de csak abban hogy időre itthon legyek. Ők aludtak kilenckor, azt már nem nézegették hogy én a szobámban mit csinálok éjszaka. Tiniknél már röhejes is lenne. A neveléshez hozzátartozik az is, hogy tudni kell elengedni a dolgokat. És nem még ott helikopterkedni a 15 évesnek mintha 5 éves lenne. Ennyi idősen az osztályunk fele koliban lakott, ne nézzük már életképtelennek őket. Ha fáradtak majd alszanak. Én suli után mikor hazaértem mindig aludtam egy kicsit. Nekem jobb ez a két alvás felnőttként is, most is ha tehetem így szoktam, meg későn kelek, későn fekszem.
12/18 anonim válasza:
3 kamaszom van. Nincsenek fent hajnalig, de éjfélig a legnagyobb simán, pedig 6-kor kel. Hogy mi ennek az oka? Élettani bagolyság. Az ő belső órája azt igényelné, hogy hajnali kettőkor feküdjön le, mert akkor él, akkor fog az agya, a leckéit is este 9 után áll neki megírni. És utána hagyják aludni 11-ig. A kamaszok jelentős része így működik, és a felnőtt emberiség fele szintén. Sajnos a világ a pacsirtákra lett optimalizálva. Ahogy a viccben mondják, sajnos mi még aludtunk, amikor ők hatalomra törtek :D De ez nem újdonság, ugyanez volt az én gyerekkoromban is, pedig akkor még netünk se volt, csak adásszünet a tévében 11 után. :)))))
13/18 anonim válasza:
5 éve ballagtam gimiből és bár nem rendszeresen, azért én is volt, hogy fennvoltam éjjel 1-ig, néha 2-ig, majd keltem 6:20-kor és meg sem kottyant az egész. Most már nem tudom ugyanezt elmondani, viszont az nem változott, hogy még most is szívesebben vagyok fent hajnali órákig.
Szóval ez nem a "mai tinik" szokása, főleg, mert több osztálytársam is hasonló volt a mi időnkben ( :D )
14/18 anonim válasza:
20 éve voltam tini és én is fent voltam hajnalig.
Iskolaidőben is. Mondjuk nem buliztam, én olvasni szerettem hajnalig, akkor még könyveket.
16/18 A kérdező kommentje:
Hát értem én csak nekem durva akkor is hogy egy 14-16 éves fent van hajnali 2-3-ig aztán reggel 6kor kel.
dec. 16. 00:48
17/18 anonim válasza:
Én ezt így csináltam, ahogy leírod, ezért van az h nekem - és pár hasonló "sorstársamnak" - nem durva ez. Sőt, én még huszonévesen is csináltam, 2-3 óra alvással elvoltam pár évig, de ma már nem bírnám - ma csak simán állandó éjszakás vagyok. De fiatalon kb. titánok vagyunk, és akinek megy, annak megy - akinek éjszaka pörög az agya, annak éjszaka pörög az agya. Ez így ennyi. Ez sokszor nem is döntés kérdése, hanem egyszerűen így vagyunk összerakva. Én se örülök neki h a tipikusan délelőtti teendők miatt agyhalottként kell felkelnem 3 óra alvás után, és zombiként bemennem a városba, és akkor az egész napomnak lőttek. Nekünk, baglyoknak, már legalábbis felnőttként, ez olyan, mintha a "normális embereknek" hajnali 1-kor kéne elmenniük intézni a teendőiket a városban, mert csak akkor van nyitva minden, posta, bolt, okmányiroda, bank, virágos, ruhabolt, trafik satöbbi. Na, a kamasz baglyoknak is ilyen ez néha, csak ők jobban bírják még a strapát, többet bírnak kevés alvással, rugalmasabbak.
18/18 anonim válasza:
Én 20 éve voltam tini, és bőven fent voltam éjfélig, hajnali 1ig néha. Mert éjszakai bagoly vagyok, jobban fog az agyam éjszaka, mesterséges fényben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!