Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Hogy vegyem vissza a kontrollt...

Hogy vegyem vissza a kontrollt az életem felett?

Figyelt kérdés
Azt érzem, hogy nem én irányítom az életemet, hanem a velem történt helyzetek kontrollálnak, stresszelnek engem. Rengeteget szorongom emiatt, mert olyan, mintha kicsúsztak volna a dolgok a kezeim közül és nem irányítanék, hanem folyamatosan csak tüzet oltva reagálnék.

dec. 10. 18:45
 1/8 anonim ***** válasza:
Hány éves vagy?
dec. 10. 18:47
 2/8 anonim ***** válasza:

Konkrétan mik történtek?

Ha esetleg írnál erről...

dec. 10. 18:50
 3/8 A kérdező kommentje:
24 éves vagyok, néhány hónapja végeztem az egyetemen és azóta megcsapott a felnőtt lét lágy szellője és pánikolok az ismeretlentől.
dec. 10. 18:53
 4/8 anonim ***** válasza:

Szerintem ez kapunyitási pánik is lehet, legalábbis bennem ugyanez volt, amikor végeztem alapszakon; féltem a jövőtől, hogy az mit hoz, milyen megpróbáltatások jönnek, azokat hogyan veszem, sikerrel-e. Szóval teljesen átérzem, és valóban nem könnyű állapot.

Hibázni félsz, vagy inkább az elkezdéstől?

dec. 10. 19:56
 5/8 A kérdező kommentje:

Neked hogy sikerült leküzdened?

Az elkezdéstől félek nagyon, hogy egyszerre fog nagyon sok változás érni.

dec. 10. 20:09
 6/8 anonim ***** válasza:
Egyetem után nekem is volt ilyen, szerintem ez normális. Amíg iskolába jártál, addig ugye megvolt a pontos terv, hogy mikor mit kell csinálni, aztán ha sikerült elvégezni, akkor ott állsz, hogy na most mi legyen. Ezen sokan átmennek, nekem már a tudat is segített, hogy ez normális és nem velem van a baj és ez csak egy időszak, amin túl leszek. Próbáltam kis lépésenként összekaparni magam, legalább rövidtávon kitalálni mit szeretnék és visszaszerezni a kontrollt. Ha te nem cselekszel tudatosan, akkor pont az lesz, hogy csak sodródsz és reagálsz a történésekre. De legyél türelmes magaddal, ez nem egyik napról a másikra megy és az nem segít, ha plusz terheket és stresszt pakolsz magadra. Csak kezdd el és majd alakul.
dec. 10. 20:20
 7/8 A kérdező kommentje:
Szörnyű ezt leírni, de "jó" hallani, hogy más is átélte ezt, nem konkrétan velem van valami baj. Nagyon szeretnék tudatos lenni, de azt hiszem magam sem tudom, hogy mit is akarok igazán.
dec. 10. 21:20
 8/8 anonim ***** válasza:

Dehogy szörnyű, ezért is írtam, hogy én is pont így voltam vele, segített a tudat, hogy nem velem van a baj és ez valamennyire normális. Ettől nem vagy rossz :D Nincs veled baj. És az sem baj, ha nem tudod mit akarsz. Persze valamennyire próbáld meg kitalálni, hogy egy irányvonalad legyen, amin el tudsz indulni, de nem kell előre megtervezni mindent. Én itt rontottam el, eléggé ráfeszültem, csomó energiát beletettem, hogy márpedig én előre ki fogok találni mindent, de így nyilván nem ment és csak még rosszabbul éreztem magam.

Ne várj arra, hogy meglegyen a tökéletes terv, a tökéletes munka vagy akármi, mert akkor csak elszalad egy csomó idő és ugyanott fogsz tartani. Ha még nem tetted meg, első lépésnek keresgélj a végzettségednek megfelelő mnkát. Nem baj, ha nem az lesz az igazi, de legalább addig is gyűjtesz tapasztalatot meg lesz fizetésed és ezzel is haladsz. Aztán úgyis alakul.

dec. 10. 21:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!