Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Miert ragaszkodunk annyira a...

Miert ragaszkodunk annyira a penzhez mi emberek?

Figyelt kérdés

Gondolok itt olyanra, aki csak egy zsomlet vesz a boltban es azt eszi estig 5dkg parizsivel. Vagy bagyon fillereykedik otthon minden lekapcsol. Nagyon figyel arra mennyi vizet hasznal. Vagy tulorazik sokat a munkahelyen.

De ezek az emberek nem azok, akiknek kell igy sporolni es megis ennyire sporolnak...

Miert ragaszkodnak ennyire a penzhez?

Szerintetek betegseg mar ez?

dec. 9. 08:39
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
85%

Honnan tudod, hogy nem kell nekik ennyire spórolni?

Én is ragaszkodom a pénzhez, nem így, hogy 1 zsemlét eszek estig, de odafigyelek minden költésemre, hogy minél nagyobb megtakarítások legyen.

Miért?

Mert baromi szegénységben nőttem fel, sok nélkülözésben és megalázásban volt emiatt részem, amk traumatizált és sosem akarok megint átelni. Aztan pont 2018ban lettem felnőtt, évekig hánykolódtam úgy, hogy vagy volt munka vagy nem, szerintem valahol ez is traumatizált.

Na most, 30on felül van férjem, két gyerekem, de(!) nem igazán van védőhaló mögöttünk, en nem tartom a kapcsolatot a családdal, az övé se milliomos. Most is leepítesek vannak pl. sok helyen, ha ez velünk megesne, nem lenne, aki segítsen hosszú tàvon. Nem akarom megint nélkülöznk, pláne a gyerekeimmel átelni ezt.

dec. 9. 08:53
 2/23 anonim ***** válasza:
94%

Igen, van olyan, hogy kényszeres spórolás.

Mondjuk hogy valaki nem pazarolja feleslegesen az áramot, az pont nem az.

dec. 9. 08:54
 3/23 anonim ***** válasza:
91%

Kérlek tanulj meg a saját anyanyelveden helyesen és érthetően fogalmazni!

A kérdésre a válasz:

Rengeteg gazdag ember zsugori, sóher és a fogához veri a garast, mintha attól félne, hogy elfogyna a pénze. Sajnos saját rokonságomban is tapasztalom ezt.

Egyébként az, hogy valaki odafigyel a víz használatra az teljesen rendben van, mert tudatos és értelmetlen dolog is, ha folyatod feleslegesen a vizet folyamatosan. Ne pocsékolj!

Az ilyen sóher embereket nem tudom sajnálni. Ahelyett, hogy a pénzt saját egészségük megőrzésére fordítanák pl., tehát megelőzésre, majd fordíthatják idősebb korukban az orvosokra, gyógyszerekre.

Mindenki úgy él, ahogy akar. A sírba senki se viszi magával a felhalmozott pénzét. A tudatos pénzkezelés pedig a legtöbb magyar emberből hiányzik.

dec. 9. 08:57
 4/23 anonim ***** válasza:
100%

Sajnos én is tapasztaltam ilyet a környezetemben, majdnem az apósom lett az illető.😄

Én azt tapasztaltam nála, pénz=hatalom, neki pl ez volt az eszköze h a családját irányítsa.

dec. 9. 09:10
 5/23 anonim ***** válasza:
100%

Az 1esnek amúgy igaza van. Iszonyatos gazdasagi bizonytalanság van, nincs nyugdíjig tartó meló, bárki lehet egyik napról a másikra munkanélküli és a szociális védőháló nulla.

Az átlagember kénytelen ragaszkodni a pénzhez.

dec. 9. 09:13
 6/23 anonim ***** válasza:
100%

LOL pont most ettem meg a párizsis zsömlémet :D

Nekem most muszáj spórolnom, ha nem akarom hó végén túllépni a hitelkártya keretem.

dec. 9. 09:28
 7/23 anonim ***** válasza:
100%
Na vajon miért? Talán mert bármit szeretnénk az életben ahhoz pénz kell?
dec. 9. 09:32
 8/23 anonim ***** válasza:
Nem vagyok zsugori, se gazdag. De sajnos nekem is meg kell fognom a pénzt egy bizonyos szintig. Nem arról van szó, hogy sajnálok magamtól mindent. De 30 éves hátrányt kellett leküzdenem sajnos a szüleimnek hála. Sok hitelt felhalmoztak, a pénz kifolyt a kezükből. Ezt az anyagi deficitet nekem kellett helyrehoznom. Mára ott tartok, hogy egy hitel van, ami lassan lejár. Tudok félretenni minden hónapban. Ennek ellenére, ha úgy van néha megengedhetem magamnak, hogy beüljek pár sörre munkatársakkal, haverokkal :)
dec. 9. 09:37
 9/23 anonim ***** válasza:
72%

"Sok hitelt felhalmoztak, a pénz kifolyt a kezükből. Ezt az anyagi deficitet nekem kellett helyrehoznom"

Miért kellett volna neked

dec. 9. 09:45
 10/23 anonim ***** válasza:
100%
1-es vagyok, 2008at akartam írni, hogy akkor lettem felnőtt. Szerintem sokakat traunarizált akkor, hogy nem vol munka évekig.
dec. 9. 09:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!