Ki emlékszik itt még a korai 2000-2014 évekre?
Nosssztalgiaaa!!!
Valaki emlékszik még?
(Jó mondjuk ez az oldal is felhoz rengeteg emléket.)
De anno, amikor MSN volt Discord helyett.
Meg amikor még infrán dobtuk át a zenét Bluetooth helyett... igen, mert anno luxus volt elmondani, hogy honnan szerzünk zenét.😂
Tartalmasabb volt a YouTube...nem volt ennyi agyrohasztó f##ság.
Tartalmasabb volt a TV(?) talán... nem tudom, igazából a mostanihoz képest mi van, manapság is csak MTV csatikat (nem, nem m1 meg duna hanem a zenés cuccot') meg Comedy Centralt nézek. -ott mondjuk hiányolom a L'art pour l'art -ot, illetve a Susogós mackókat. -amire még emlékszem, hogy Jóban rosszban meg barátok közt orrvérzésig ment.
Két opció volt, Win 7 vagy Win Xp. Ha Win8, vagy Win8.1 sírhattál, hogy "nemjó" ha Vista, akkor is. -mondjuk a 8ast és személy szerint szerettem.
Nem voltak a mostani gépek annyira leegyszerűsítve. Nagy felület, és minden játék/progi úgy volt alakítva, hogy elfusson rajta. -meg telematricáztunk mindent.
Ha már játékok, akkor ugye mivel minden a felhasználókra volt szabva, hogy "nem mindenkinek lehet jó gépe" elv ezért mindnek vagy pixeles, vagy sz##r grafikája volt, de minket nem érdekel, akkor is látni akartuk a kockamelleet! 🤣
A gimis élet is másabb volt. Összetartóbb osztályok, kevesebb osztályk##a és rengeteg emos csajszi (az utóbbi ahogy látom kezd feltámadni)
Zenék is jobbak voltak, bár voltak ott is baklövések.
Nem volt ennyi politika (már ahogy én emlékszem nem tolták így az orrunk alá)
Facebook körlevelek időszaka!😆😆😆
Erre nem kell mondjak semmit.
Ha már Facebook, akkor ahogy emlékszem mindenki IS ott élte az életét, nem a TikTokon, meg instán, meg Discordon.
A kaják is finomabbak voltak...stbstb..
Ti nektek vannak ilyen emlékeitek? Esetleg kihagytam volna valamit? "Szeretnék nosztalgiázni kicsit"
"Tartalmasabb volt a YouTube"
Foleg, hogy eredetileg tarskereso volt.
"Két opció volt, Win 7 vagy Win Xp"
Vagy rendeltunk inkabb Ubuntu CD-t Afrikabol :)
Jo kis Crazy Taxi, GTA Vice City, Cool Boarder, Tekken 4, NFS Underground, Unreal Tournament, Diablo 2.
No meg a jo kis Monika Show, a mai napig orokzold.
Illetve kulfoldi oldalakrol lehetett ingyen SMS-t kuldeni netrol telefonra. Magyar oldal ezek kozul a 777sms.hu volt, de ahhoz Westel-es szam kellett.
40F truecel
Én a 2000-es években voltam tini, szóval élénken benne él az emlékeimben ennek a korszaknak minden pozitívuma és negatívuma.
Pozitívumok / dolgok, amikre jóeső nosztalgiával gondolok:
- értelmesebb ifjúsági műsorok a tévében, tényleg... akkor még minőségileg megrajzolt, nem ízlésromboló animációs filmek voltak... ma meg sztem szégyen, hogy egy Mása és a medve szinten megrajzolt borzalom az egyik legnézettebb műsor; sokkal több igényesebb saját készítésű műsor, kevesebb csicskag...zés főműsoridőben, értelmesebb kvízműsorok
- több bandázás és levegőn való találkozás a barátokkal, több hely, ahol bandázhattak ingyen a fiatalok
- változatosabb zenék a rádióban, tévében
- kevesebb márkab.ulás... nálunk már az is menő volt, aki a New Yorkerben vásárolt... nemhogy dizájner cuccok 12 éveseknek
Dolgok, amik szerintem rosszak voltak és jó irányba változtak:
- divat... sztem a 2000es évek eleje volt a divat pöcegödre, és nem tetszik, hogy bizonyos dolgok visszajönnek... k...s, ízléstelen göncök, műanyag fröccsöntött ékszerek és hajbavalók, diszkós outfitek kilométeres márkajelzésekkel, retinaégető neon színek, tetovált szemöldök, olcsó hajhosszabbítás, csótányroppantó cipők, Ed Hardy borzalmak, mindenen egy kiló flitter, tangamutogatás csípőfarmerrel
és aki nem követte ezeket a divatokat, az ki volt közösítve... most meg sokféle divat megfér egymás mellett
- borzalmas testkép... akkor kb. az anorex testalkat volt a divat, és mindenki el volt nevezve kövér undormánynak, akinek nem volt genetikailag full lapos mindene
- sztem nagyon sokféle technikai újítás van, ami sokkal kényelmesebbé tette az életet, és nem sírom vissza az előtte való időszakot (pl. a furább utcabeosztású helyeken való eltévedéseket vs okotelefon / Google Maps, vagy azt, hogy egy beadandó megírásához órákat keresgéltem a könyvtárban)
- sokkal minőségibb az ifjúsági irodalom... anno tiniknek voltak a nyálas lányregények a lovas könyvek, most meg sokkal nagyobb a választék minőségibb és mélyebb regényekből
Youtube-on sztem akkor is, most is ugyanannyi trash van.
1999-ben születtem, sosem használtam MSN-t.
Igazából osztályközösség, meg az emberek úgy általában semmivel sem voltak jobbak. Aki akart tőled valamit megtalálta a módját, hogy beszéljen/találkozzon veled, aki nem az akkor sem. Semmire sem jó munkagépre való parasztok, maguknak való böszmék és kihanemén anyuapu pici ivadékából akkor is volt dögivel és most is. K****k is bőven. Ez a valóság.
A Youtube esetleg jobb volt, de szerintem mostanában kezdett romlani a színvonala, nem 2014 után. A probléma a dislike arány kikapcsolásával kezdődött, majd a youtube shorts, MI-vel készített trash tartalmak megjelenésével folytatódott. Amúgy még mindig vannak jó tartalom gyártók ott.
Kaják semmivel sem voltak finomabbak.
Politikát akkor is az orrunk alá tolták, emlékszem 2010-2014 választások előtt mentem hazafelé, TELE volt az egész főút FIDESZ propagandával.
Infrán meg, Bluetooth-on mi játékokat küldtünk többnyire egymásnak, eleinte esetleg zenéket, hangfelvételeket. Igazából hasonlóan használtuk, mint most a messengert, ha belegondolok, csak azokkal az emberekkel, már 10 éve nem találkoztam.
Aktuális zenéket már nem követem, passz, hogy milyenek, de igen, Basshunter, Lady Gaga, DJ Szatmári, Groovehouse, David Guetta, Cascada stb, még mindig ugyanúgy kedvenc.
Igazából egyetlen egy dolog amire azt tudom mondani, hogy na igen, ez tényleg jobb volt és nem túl személyes, azok a számítógépes/konzol játékok. És azok is csak azért, mert innovatívabbak voltak, más volt az elképzelés a design-al kapcsolatban, nem az a lassú indulás, hanem pörgős robbanékony indulás jellemezte a játékokat, nem a mostani, GOW 2018, RDR 2 stílus. Műfajokban is nagyobb volt a választék, manapság indie játékoknál van választék, AAA játékok nem mernek kockáztatni, a legtöbb ugyanazt a trendet követi. Amúgy a játékok ugyanolyan bugosak és befejezetlenek voltak, de a mentalitás és alkotói szabadság is más volt. Kiadó függő volt, ki mennyi szabadságot hagy a fejlesztőknek, ma már mindegyik ugyanúgy működik kb.
Facebookra két havonta egyszer esetleg felnéztem, semmi nem történt szó szerint ott, ami lekötötte volna a figyelmemet, pedig 2010 óta volt profilom, szóval még későn sem regisztráltam. De ugyanez volt a MyVIP-el és az IWIW-el is, felregisztráltam, mert hogy milyen jó aztán meg sosem használtam.
TV-t már nagyon régen nem nézek 8-10 éve. Már akkor is borzasztóak voltak főleg a magyar tartalmak, esetleg az amcsi sorozatok, Natgeo, Sprektrum, meg az általad említett Comedy Central ami jó volt. Szerettem pl a Csillagkaput, gyűjtögetőket a Sprektrumon, második világháborús dokumentumfilmeket, illetve az Animéket Cartoon Network, RTL, Animax, hol mi ment éppen. Ja meg volt valami zenés csatorna, talán VIVA volt a neve vagy valami hasonló?
Összességében azt kell mondjam, hogy te csak a szépre emlékszel, meg a jóra a nosztalgia miatt. Volt ami tényleg jobb volt, pl kevesebb embernek volt autója/jogsija 20 éve, mint pl most, így a közlekedés egy fokkal elviselhetőbb volt nagyobb városokban, de pont nem azok a dolgok ezek, amiket leírtál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!