Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Szerintetek tényleg nyápic...

Szerintetek tényleg nyápic lennék, mert otthagynám a kollégiumot?

Figyelt kérdés
Egyszerűen nem tudtam megszokni a 3 hónap alatt. A társaság se valami rokonszenves, amivel akkora bajom nem lenne, de az éjszakai egyedüllét baromira hiányzik. Annyira már anyagilag se éri meg, 30 ezret fizetek havonta, a nagyjából 6 négyzetméterért, s akkor 2 emberrel aludjak együtt. Egy zárható szoba maga lenne a megváltás. Persze tudom, egy albérletben is kell alkalmazkodni, tisztasor. Nyápic lennék fiú létemre?
nov. 28. 00:56
 1/4 A kérdező kommentje:
Egyetemi kolesz amúgy.
nov. 28. 00:56
 2/4 anonim ***** válasza:
63%
Attól vagy nyápic, hogy ezt megkérdezed!
nov. 28. 01:25
 3/4 anonim ***** válasza:
66%

Pontosan.

Aki ezt magától nem tudja eldönteni, az egy önbizalomhiányos "nyápic".

A felnőtt élet arról is szól, hogy a téged érintő kérdésekben te hozod a döntést, és vállalod a felelősséget, a dolgok következményeit.

Idegen gyakorisoknak ez nem a feladata. Helyetted dönteni.

Erről a közvetlen környezeted véleményét kérdezd.

Szerinted, ha azt írom, menj albérletbe, két hónap múlva meg éhenhalsz, azért ki vállja a felelősséget? Én?

Na ezen kellene minden egyes embernek dolgozni, nemcsak neked.

Saját döntés, önbizalom, felelősségvállalás. És nagyon maximum olyan emberek véleménye, akik ismernek.

nov. 28. 05:22
 4/4 anonim ***** válasza:
84%

Én imádtam a kolit. Mondjuk nekünk 10k volt (most is annyi, csak már nem lakom ott) mindenestül. Rengeteg szuper program volt, jó közösség stb.

Persze lutri, hogy kivel kerülsz össze, nekem szerencsém volt ezzel, meg szakkoliban voltam, ami kultúráltabb, mint egy "sima".

Volt egy fél év (idén), amíg szobát béreltem (40k+rezsi rám eső része), de azt nem szerettem, állandóan visszajártam a koliba. Csak azért béreltem, mert már nem jártam oda és vártam, hogy a barátnőm lediplomázzon és összeköltözzünk.

Neked kell mérlegelni, meg átszámolni, hogy ahol élsz, mennyi egy szoba, megérné-e. Nem mindenkinek való az együttélés.

nov. 28. 10:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!