Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Mit gondoltok arról, ha...

Mit gondoltok arról, ha valaki a jótékony cselekedetèt kiteszi a Facebookra?

Figyelt kérdés
Egyrészt szép gesztus, de elèg lett volna posztolni a segítsègkérést, nem?
nov. 26. 06:36
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
75%

Ez nálam egy elég összetett kérdés, főleg ha nagyobb eléréssel rendelkező tartalomgyártókról beszélünk. Ott sajnos már van egy olyan fajta viselkedés feléjük, hogy "pics or it didn't happen", tehát ha nem posztol egy kurrens témáról, akkor megjelenik egy csomó troll paraszt, aki elkezdi vegzálni, hogy "látszik, mennyire felszínes ez a f.../p...a, hát még egy szót sem írt az ukrán menekültekről" (és most az ukrán menekülteket helyettesítsük bármilyen más aktuális gumicsonttal / témával)... szóval van, aki így veszi elejét ennek, hogy posztol.

Szóval én megértem azt, ha vki posztol róla. Nálam az szokott lenni a vesszőparipa, hogy HOGYAN. Egy kedves hangulatú bejegyzés, ahol tárgyilagosan leírja az illető, hogy "itt van ez a lehetőség, én is eljöttem ide jótékonykodni, gyertek ti is", és többet ír a jótékonysági kezdeményezésről (a múltjáról, a céljáról, mit és hogy lehet felajánlani stb) sztem teljesen oké. Az már nem szimpatikus, amikor számomra egyértelmű, hogy önsztárolásból rakja ezt ki valaki. Pl. amikor nagyon performatívan videóra veszi azt, hogy ad egy csövesnek pénzt vagy ajándékot egy rászoruló családnak, és szenzációhajhász címmel posztolja ki; ha márkás ruhákban, alkalomhoz nem illő szerelésben pózol... mint amikor a jótékonysági estre Várkonyi Andrea belibben kb 5millió forinttal csak a karján... vagy ha csak posztol arról, hogy konkrétan milyen rohadt nagy összeget utalt egy alapítványnak.

nov. 26. 08:26
 12/21 anonim ***** válasza:
77%
Nem szimpatikus. Ne kürtölje világgá, ne reklámozza.
nov. 26. 10:21
 13/21 anonim ***** válasza:
77%

Nem önzetlen, hanem mutiból a lájkokért csinálja.

Van egy mondás, miszerint ha segítesz, a jobb kezed ne tudja mit csinál a bal.

nov. 26. 10:43
 14/21 anonim ***** válasza:
85%

Attól függ, hogyan, milyen formában teszi közzé.

Ha ilyen; "milyen nagylelkű vagyok, látjátok?" stílusban megy, hogy őt dicsérjék, hogy segített másokon, nekem visszatetsző. A jótékonykodásnak nem az lenne a lényege, hogy azt mutogassuk, milyen sokat adtunk, hanem, hogy segítettünk a másiknak. Közösségi felületen ez könnyen átcsúszik önfényezésbe.

Ha meg olyan szándékú az illető posztja, hogy "itt segítettem, ők megbízhatók, kérlek, próbáljatok ti is adakozni!", az már szerintem rendben van. Mert itt a segítés van középpontban, meg a jószándék.

nov. 26. 10:51
 15/21 anonim ***** válasza:
Pl. Rubint Rékáék a Duna áradásánál.
nov. 26. 10:53
 16/21 anonim ***** válasza:
71%
Igenis hívja fel a figyelmet arra, hogy itt meg ott ezzel és azzal lehet segíteni. Egy árvíz esetében a lehetőség a segítésre mindenhol ki van téve, azt nem kell reklámozni külön, de azt jó látni, hogy van, aki el is megy és segít is. És igen, kedvet kaphat ettől más is.
nov. 26. 11:24
 17/21 anonim ***** válasza:
69%
Oké, miközben a tv, internet folyamatosan erről tudósít.
nov. 26. 11:26
 18/21 anonim ***** válasza:

Sosem értettem, hogy ez miért kéne hogy hatalmas titok legyen. Az ember társas lény, hajlamos a saját viselkedését a közösségéhez igazítani (akár tudat alatt) szóval az lenne a legjobb, ha mindenki nyíltan beszélne arról, hogy adakozik, és jót tesz, hogy ez legyen az új norma.

Azzal hosszú távon pont hogy ártunk, ha mindenkit beképzeltnek vagy egoistának hívunk, aki normalizálja a jótevést.

És oké, persze tényleg van aki ezzel akarja fényezni magát, de összességében az ilyenek még így is jót tesznek.

nov. 26. 12:01
 19/21 A kérdező kommentje:

Koszi a valaszokat!

A poszt annyi volt, hogy megosztotta a koszonetnyilvanitast az adomanyert. Nem influenszerrol van szo.

nov. 26. 12:28
 20/21 anonim ***** válasza:
100%

Passz.

A facebookot a környezetemben többnyire már csak a nyugdíjasok használják.

nov. 26. 15:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!