Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Miért mondják azt, hogy ne...

Miért mondják azt, hogy ne dühből cselekedj, vagy ha ideges vagy inkább maradj csendben, ne haragból dönts?

Figyelt kérdés

Mármint oké értem, hogy megbánthatsz vele másokat. Meg állítólag nem komolyan gondoljuk. Mert ugye nyugodt állapotban álltalában már máshogy gondoljuk a dolgokat. De mivan ha az lenne a helyes amit pont idegesen gondolsz? Vagy akkor jobban észrevesszük ami rossz.

De velem olyan is volt, hogy nyugodt állapotban azt bántam meg amit idegesen nem tettem meg.

Szoval ja,nem tudom mi a helyes.

nov. 24. 10:48
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Ez a maradj csendben dolog szerintem hülyeség.

Kimondó személyiség vagyok, engem spec megbetegít, ha hallgatok, amikor valami felidegesít.

Plusz szerintem nem a hallgatás viszi előre a világot.

Nekem az érzelmek kimondása, felvállalása felszabadító érzést adnak.

A hazugságot pedig utálom. Amikor hallgat valaki vigyorogva, de van egy éles

véleménye belül, ami dühöt fejezne ki, az szerintem hazugság.

nov. 24. 10:54
 2/7 anonim ***** válasza:
83%

Szerintem a kettő közt (dühből, méregből történő cselekvés, beszéd kontra hallgatás) van az aranyközépút. Az előbbinél sokaknak könnyű olyant mondani, amit ha komolyan is gondolnak, nyugodt állapotban nagyon nem úgy mondanának ki, vagy nem pont úgy cselekednének. Vagy lehet, nem is gondolják (teljesen) komolyan.

A hallgatás meg azért nem jó, mert a másik fél nem fogja tudni, mit gondol az illető, mik kavarognak benne. Ebből félreértések is nagyon könnyen történnek, illetve konfliktusforrás is.

Szóval, szerintem ilyenkor az a legjobb megoldás, hogy nagy levegőt veszünk, elszámolunk, mondjuk 10-ig, és utána, immáron kicsit nyugodtabban mondjuk ki, amit szeretnénk. Közben figyelve a stílusra.

nov. 24. 13:52
 3/7 anonim ***** válasza:
Mert a hirtelen felindulásból elkövetett dolgok nem biztos, hogy helyesek. Nem véletlenül különbözteti meg a büntetőjog is
nov. 24. 19:04
 4/7 anonim ***** válasza:
A keleti gondolkodásúak erre képesek, a nyugatiak - főleg a magyarok - nem alkalmasak erre (sem).
nov. 24. 21:56
 5/7 anonim ***** válasza:
Itthon/nyugaton:) pl aki csendben van, amikor dühös, az nem azért van, mert bölcs, vagy nem dühös, mivel, mint a "keletiek" félre tudja tenni az egoját, hanem inkább azért mert gyáva felvállalni, kimondani az ellentétes véleményét, inkább bizonyos hátak mögött megy csak neki.
nov. 24. 22:25
 6/7 anonim ***** válasza:
#5: Szerintem olvasd el a második könyvet is a buddhizmusról, mielőtt ilyen szép általánosításokkal folytatod
nov. 24. 22:52
 7/7 anonim ***** válasza:
Mert többnyire rosszul döntesz, ha haragszol. Megvered a gyerekedet, ahelyett, hogy a megfelelő, építő jellegű büntetést gondolod ki. Megtámadsz egy erősebb embert, és megsérülsz, ahelyett hogy a törvény erejében bízol. Összeveszel valakivel, akivel meg is lehetne beszélni a dolgot, és örökre megromlik a viszonyotok.
nov. 25. 13:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!