Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Miben volt másabb egy 18-20...

Miben volt másabb egy 18-20 éves 10 évvel ezelőtt, mint ma?

Figyelt kérdés

nov. 22. 08:26
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
100%

Nem minden fiúnak volt gombafrizurája. Nem minden lány lábbelitára állt (csak) egy fehér sportcipőből.

Több volt a színes ruha.

Szolidabbak voltak a lányok, nem volt annyi öntelt fiatal.

Instagram is normálisabb volt, tiktok nem is létezett.

nov. 22. 12:18
 22/27 anonim ***** válasza:
100%

Többet lehetet beszélgetni, a bulikra még ismerkedni jártak, főleg a lányok. Nem vot ghostingolás, mint ahogy ezt már korábban írtátok

30/F

nov. 22. 12:20
 23/27 anonim ***** válasza:
83%
Nem voltunk insta függők, szerintem insta sem létezett. :D De hogy ne bántsam a mai gyerekeket, mi is neteztünk, pl iwiw, myvip. meg volt valami msn messengerem is pc-n, ahova ha rejtve léptem fel, a csajok mindig rezgettek. :D Szóval kb ugyanazt tettük mint ti, csak nem telón, hanem akkoriban még léteztek asztali gépek, szóval azokon. :D
nov. 22. 12:36
 24/27 anonim ***** válasza:
100%

Hogy ne csak a lábbeliket kritizáljuk, ezek a buggyos gatyák és lehető legfiúsabb öltözködés sem kedvez a nőiességnek a mai tinilányok között xd Szörnyen tudnak kinézni, a blahai csövesekkel versenyezhetnek.

nov. 22. 12:39
 25/27 anonim ***** válasza:
Jó ezt még el lehet nézni....az én időmben is voltak vad stílusok (emo). Az esetek döntő többségében ezt kinövik a fiatalok amint kialakul egy stabil identitásuk, saját stílusuk. A közösséghez való tartozás miatt öltözködnek úgy ahogy a legtöbben.
nov. 22. 13:13
 26/27 anonim ***** válasza:
71%

30 éve is ugyanúgy voltak már a közösségi oldalak és kb. ugyanez a világ...igen.

20 éve viszont a digitális világ elkezdett elérhetővé válni. Megfizethető otthoni internet mindenkinek.

nov. 22. 15:44
 27/27 anonim ***** válasza:

Tisztelet a kivételnek, illetve a körülöttem látott "példák" alapján tudom a következőket mondani:

most hihetetlenül gyakori lett a ghosting (ezt páran írták is előttem), és valamelyest talán már normalizálásra is került, amivel továbbra sem értek amúgy egyet. Elterjedtebb lett a flegmaság, a káromkodás (lányoknál is), egyes trágár szavakat ráadásul páran mintha kötőszóként is használnának. Sokszor úgy érzem, a tisztelet is sok esetben hiányzik, sokszor szembejön a "nekem jogom van...!" kezdetű mondat, amit általában olyan dolgok követnek, amik nem feltétlenül igazak, vagy helytállóak az adott helyzetben.

Szabályok követése és betartása sem mindig valósul meg túl gördülékenyen velük, sokan nincsenek is tekintettel a másikra, ha pedig ezzel szembesíted őket, gyakran támadás a reakció, nem pedig, hogy elnézést kérnek. Munkamoráljuk is majdnem teljesen más, sokszor a "kis pénz, kis foci" mentalitást látom bennük (ami talán még jogos is lenne, bizonyos kereteken belül, de cudar világ lenne, ha mindenki eszerint élne, legalábbis a jelen Magyarország esetében).

Meg az indokolatlan angol használat. "Igazad van, I guess" és hasonló szintű dolgokra gondolok. Az, hogy vannak egyes angol szavak, amik beépültek a nyelvbe, teljesen érthető (meeting, file), de az említett példa, szerintem, már nagyon sok. És ezt úgy írom, közel 30 éves fejjel, hogy kéttanos gimibe jártam, és az alap-, illetve mesterszakon is minden tárgyam angolul volt egyetemen.

Akkoriban TikTok sem volt még, a közösségi felületek sem voltak ilyen népszerűek, nem volt annyi funkciójuk, mint most. A hajfestés, műkörmök sem voltak annyira elterjedtek, mint most, meg akkor nem öltöztek sokan olyan lengén, mint most.

De, ismételten, tisztelet a kivételnek, mert szerencsére még olyanok is akadnak.

nov. 23. 14:35
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!