Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Azok az emberek, akik azt...

Azok az emberek, akik azt várják, hogy a világunk “véget érjen”, miért teszik ezt?

Figyelt kérdés

“A világ megérett a pusztulásra”, “Remélem nukleáris háborúvá fajul”, “Annyi az ember mint a szemét ezen a bolygón”, stb.

Fórumokon, Face kommentekben vagy itt a GYIK-on is olvastam már ilyen és ehhez hasonlókat.

Az ilyen embereknek pontosan mi a bajuk? Miért kívánják az emberiség (saját maguk és a családjuk is benne van ebben a halmazban ugyebár) pusztulását?

tegnap 12:33
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem minden ember valamilyen szinten érzékeli, tudja, hogy ez a mai létmód nem tartható már sokáig. Csak az agyműködésünk alapvetően kőkorszaki és onnantól kezdve, hogy a szerzési, birtoklási, raktározási ösztön túlmutat a SZÜKSÉGLETEKEN, akkor elkezdi az ember felemészteni a külső környezetét és ezzel együtt saját magát is. Amikor egy helyi kultúrából civilizáció lesz, az minden látszólagos ellenére már a hanyatló fázis. Nemcsak a külső környezetet roncsolja szét, hanem az ember belső természetét is, lelki, erkölcsi, morális züllésbe taszitva. Lokálisan már számtalanszor lezajlott a feljegyzett történelem során. Lásd ökológiai szempontból mi lett a termékeny félholdnak nevezett területből stb. Csak ez most globális összeomlás lesz és a súlyossága is annak megfelelő. A nyugatias modernitás és tőkés gondolkodásmód nem egyezthető össze a Földi élet alapvető működésével.
tegnap 15:32
 12/13 anonim ***** válasza:
60%
Mondjuk nem értem miért nem tudnak inkább ingyen spirálokat szétosztani a túlnépesedett helyeken, és a tervezett elavulást megszüntetni, valamint a ruhákat valami értelmesen újrafelhasználhatóvá tenni. És ez a spiri mindent dobjunk a szemétbe szemlélet meg a világ legkárosabb dolga. Ne lehessen csak úgy kidobni dolgokat, aztán vihogni hogy minimalista lettem, mert nem ettől lesz minimalista.
tegnap 16:30
 13/13 anonim ***** válasza:
74%
Inkább olyan ez, mint amikor öngyilkosságon gondolkodik valaki. Valójában nem meghalni akar, csak azt akarja, hogy ne úgy éljen, ahogy eddig. A megoldásokat viszont nem látja. Tehát a világ pusztulása is inkább úgy értendő, hogy a jelenlegi "világunk" psztuljon és kezdődjön egy jobb.
tegnap 16:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!