A Kirakat rendezés alatt. Miért voltak ezek a szövegek kirakva?
Talán mert éppen átrendezés alatt volt a kirakat.
Például a nyári témát (fürdőruha, gumimatrac) lecserélték téli témára (télikabát, síléc).
És milyen hosszan, mennyi ideig lehetett "mesterségesen fenntartani" ezt az állapotot? Milyen hosszan? Mármint az "átrendezést". Ha valaki kirakta a táblát, akkor hónapokig is elkerülhető volt, hogy ki kelljen írni az árakat? Vagy csak pár napra/hétre volt ez megoldás?
És miért nem akarták kiírni az árakat? Túl magasak voltak? Az árak feltüntetése nélkül pedig többen betértek az üzletbe?
Milyen/mekkora büntetést kaptak az üzletek, ha nem írták ki az árakat? Mire számíthattak ellenőrzéskor? Kik ellenőrizték? Többet lehetett "nyerni" ezzel a táblával, mint ha kiírták volna az árakat? Megérte ezzel trükközni? Volt annyi haszna?
Végül: Hova tűnt ez a korszak a maga tábláival? Valami jogszabálymódosítás vetett véget ezeknek a "trükközéseknek"? Ma már miért nem látunk ilyen táblákat?
Bocs a sok (bugyuta) kérdésért, csak hirtelen felcsillant a szemem és érdekessé vált a téma. Én is láttam anno ilyen táblákat régen (manapság már nemigen), de azt gondoltam, hogy "a kirakat rendezés alatt" az csak annyit jelent, hogy ténylegesen épp átrendezik. Azt hittem, hogy ez a tájékoztatás a vásárlóknak szól. Ezek szerint nem. :)
3-as vagyok.
Na, akkor kezdjük :-) (csak azokról az üzletekről tudok nyilatkozni, ahol dolgoztam)
1. nem volt meghatározva, de mivel egy kirakat elkészítése nem egy félnapos munka, összeszedni az árut, kirakni, elrendezni, árakat megírni, emellett nem csak ennyi volt a kirakatrendező dolga, ezért elhúzódhatott. Plusz, ha tudtam, hogy pár napon belül árváltozás lesz, akkor nyilván megvártam az új árakat, és azt írtam ki. Nyilván igyekeztem befejezni minél hamarabb.
2. Nálunk nem arról volt szó, hogy ne akarnánk kiírni, hanem amit feljebb is írtam. Félbehagytam, mert mást kellett csinálni, vagy olyan is előfordult, hogy kevés volt az a műanyag plexi, amibe az árakat kellett tennem, vagy törött volt, azt nem raktam ki, várni kellett, míg megjön az új. Számos olyan tényező közbejöhetett, amire azt mondtam, hogy jó, akkor a kirakat várhat egy kicsit. Végül úgyis kész lett :-)
3. Azt nem tudom megmondani összegszerűen, ez az ellenőrtől is függ. Az első munkahelyemet pl azért büntették meg, mert nem az áru alá voltak írva az árak, hanem az áru felé belógatva. (ezt pl a mai napig túlzásnak érzem, de mindegy, kifizettük, átírtam, szívtunk vele, mert ott abban a helyzetben az áru alatt nem volt annyira egyértelmű, hogy mire vonatkozik) De volt olyan is, hogy csak szóltak, írtak egy jegyzőkönyvet, hogy pótoljuk, de nem büntettek meg.
Talán a fogyasztóvédelemtől jöttek, de igazából sose velem tárgyaltak, hanem a vezetővel.
4. Már nincsenek kirakatrendezők, legalábbis ahol én lakom, ott nincsenek. Annyira már kirakatok se. Ami van, azt az üzletek maguk rendezik, már ha rendezik. Legtöbbször csak kidobálnak pár cuccot, és jól van. A nagyobb cégek pedig központilag küldenek le valakit, aki egy központ terv alapján, gyorsan megcsinálja, minden kellék elő van készítve, így nem tart annyi ideig, hogy ki kelljen írni bármit is.
5. Jól gondoltad, részben a vásárlókak is szól, hogy még nincs készen a kirakat.
+1. Egyébként meg azt is el tudom képzelni, hogy valahol csak simán kint felejtették ezt a táblát a kész kirakatban :-)
Köszönöm, hogy időt szántál a kérdéseimre! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!