Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Hogyan tudnám meg milyen...

Hogyan tudnám meg milyen hobbi illik hozzám?

Figyelt kérdés
Sosem volt hobbim, számítógépen játszok, de unom már nagyon. Igazából semmihez nem értek, mindenben balek vagyok ha valamibe belekezdek az elromlik vagy megunom, eleve a játékkal amivel játszok gépen 4 éve teszem van benne 3500 órám és csak azokat értem amiket eddig csináltam mert angol, középszerű vagyok benne. Sajnos legszívesebben megnyomnám a piros gombot, ha értitek, hogy értem, de nem szabad mert " jujjj hát depressziós vaaagy meg szakember keeeell " amúgy egy szakember arról szól, hogy fizess neki évekig előtte jobban lehúz mentálisan mint a jelenlegi aztán onnan valami alakul. Szóval valami hobbi kéne nekem, de szerintem nincs amit megértenék. Ez az én bajom, de ugye muszáj a társadalom terhén lenni, nem egyszerübb ha vége.. ha meg kivágnak a melóhelyemről akkor meg lehetek a terheteken mint munkanélküli.. nem jó ez..

nov. 2. 09:23
 1/5 anonim ***** válasza:

Pont nem annyira aktuális hobbi már de menj horgászni. 10-20 éves korom között minden hétvégén, nyári szünetben lent voltam a tavon. Nem kell hozzá érteni megnézel 1-2 videót és megkötöd a horgot csinálsz egy alap szereléket aztán majd ha érdekel fejlődsz. Simán elkezdhető 20 ezer forintból is.

Menj kondiba, az egészségedet is szolgálja és alakod is lesz tőle. Ezt akár otthon is csinálhatod. Veszel súlyzót 30-40 ezerből megvan. Én is az utóbbit csináltam.

A kockulás megmaradhat munka utáni 1-2 órás feszültség levezetőnek/agy kikapcsolásra simán.

Én ezeket csinálom, elvagyok velük.

De akár olvashatsz is, ha már gamelsz simán jó lehet valami fantasy könyv szerintem (gyűrűk ura, warhammer stb..)

Gyűjthetsz dolgokat, pl tiktokon is ott a funko-s srác, vannak gyűjthető kártyák ahol ha szerencséd van és jó paklit veszel lehetnek benne 10-100 ezer forintos lapok, sőt milliókat érők is.

nov. 2. 10:03
 2/5 Tevenyereggyarto ***** válasza:

Kezdésnek mondjuk sétálás, túrázás? Nézz ki valami tetszetős helyet a környékeden s mozdulj ki. Nem kell ez legyen a “végleges” hobbid s nem is kell egyből kilométereket lenyomni. Csak mozogj a friss levegőn míg jól esik, figyelgesd az élővilágot, ilyesmik, sokat segít.

Esetleg van valamilyen háziállatod/ kis kedvenced vagy lenne igényed rá? Úgy értem lenne valami élet a szobádban/ házadban akit gondozhatnál stb s ez eléggé elüt a szokásos gépezéstől.

Azt ne feledd ,hogy senki sem úgy születik ,hogy ért bármihez is az alap biológiai igényeken kívül. Mindent gyakorlással lehet elsajátítani.

nov. 2. 11:15
 3/5 anonim ***** válasza:

Múltkor Tiktok live-on egy srác kötögetett, és több ezer nézője volt.

Az én hobbim a programozás, de mellette nyelvet tanulok, és makramé csomózással készítek egyszerűbb karkötőket. Tök jó dolog, próbáld ki te is.

nov. 2. 12:12
 4/5 anonim ***** válasza:

Kertészkedj. Zöldség, gyümölcs, és/vagy virág.

Nekem anno nagyon sokat segített, amikor depressziós voltam, mai napig imádom és már nem tudnám elképzelni a kertecském nélkül az életemet.

nov. 2. 12:40
 5/5 anonim ***** válasza:

Természetben töltött idő is sokat segít; kitisztítja az elméd, közben mozogsz is, és komolyan sokat segít. Ha érdekel az ilyen; vannak túrás, kirándulós csoportok FB-n, ott is érdemes szétnézni, és ellátogatni olyan helyekre, amiket ott ajánlanak, aztán lehet, hogy remek hobbi kerekedik belőle.

Viszont próbálgatás nélkül nem fog kiderülni, mi az, ami illik is hozzád, tetszik is, illetve valamelyest ügyes is vagy benne, hogy adjon közben sikerélményt is. Lehet, hogy nagyon megtetszik a sütés-főzés, a makettezés, vagy remek horgász lennél, de ezeket előtte ki kell próbálni, hogy kiderüljön.

Nem tudom, mennyire hasznosak az ilyeneket, de vannak olyan kvízek is, amik elvileg azt mutatják meg, x kérdés után, milyen hobbi illik hozzánk. Lehet, érdemes lenne ilyeneket is kitölteni, hátha..

nov. 2. 15:56

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!