30 évesen késő már kimennem külföldre?
Éltem és dolgoztam Kanadában, Kínában, Szingapúrban, Németországban, Londonban, és még sorolhatnám. Jelenleg a két cégemnek vannak projektjei argentinától mongóliáig, dánia, olaszország, észtország, stb. Rengeteget járok és élek kulfoldon evtizedek ota. Mivel már diákként is dolgoztam kulfoldon, es eleg sok mindent lattam mar, bizton allitom hogy nem erdemes segedmunkasnak kimenni nyugatra, es a vilag csocselekevel nyomorogva versengeni. Ez nem mentalitás kérdése. Tanulni kell, valamihez erteni, es talan utana. Mar igy is szekunder szégyenem van a magyarul obegato csövesektől a kanári szigeteken is. Neked talán szélesebb körű tapasztalataid vannak?
bizton allitom hogy nem erdemes segedmunkasnak kimenni nyugatra, es a vilag csocselekevel nyomorogva versengeni.
Es en hol irtam hogy erdemes?
Kulfoldon elunk, szaktudast es tapasztalatot igenylo munkam van, aminek a tobbseget kinn szedtem ossze. Es nem versenyezem senkivel, es nagyon jo kornyeken elunk, nem egy szobaban mint a szardiniak.
Plusz a mentalitast nem maga a segedmunkara ertettem. A kerdezo menni akar, de semmi epkezlab tervet nem emlitett meg, csak azt hiszi hogy minimlaberes segedmunka is jo. Talan, ha szinten szobat akarsz berelni eleted vegeig. Pedig akar dolgozhatna a szakmajaban is.
Akkor egyetértünk. A kérdező semmilyen helyben alkalmazható tudással és nyelvtudással ne vágjon neki a világnak, mert ott hal éhen egy lyukban.
Azt nem tudom, hogy itt gyakorin ki gazdag és van cége, de nekem van két cégem, és több mint 10 országban éltem, ezt tudom. Nyilván szíved joga diszkreditálni a tapasztalataim, de egy sima Dunning-Kruger hatás áldozata vagy a teljes zavarod miatt.
Sajnos a társadalmunkban nincs rendszer a 80 IQ alatti emberek boldogulására, pedig a lakosság 8-10%-át alkotják, és ezért neked sem segített senki értékteremtő elfoglaltságot találni. Szerintem ha ebbe, ilyen formában belevágsz, baj lesz. Én mindenesetre sok sikert kívánok, akárhogy is alakul. I'm out.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!