30 es 35 evesek mennyi felretett penzetek van osszesen es miket ertetek el az eletben?
Picit több vagyok, mint 35, de azért leírom.
A lakásomat örököltem, így szerencsére sosem kellett albérletet fizetnem.
Érettségi óta folyamatosan dolgozom, eleinte olyan munkahelyem volt, ahol nem tudtam félretenni, de később váltottam, majd megint váltottam és szerencsére egyre jobban kerestem, egyre komolyabb munkakörökben.
Félretenni nagyjából azóta tudok jobban, mióta a párommal együtt élünk, hiszen minden kiadás feleződik. Nyolc év után eljutottunk oda, hogy közös házban élünk (előtte neki is saját lakása volt, amire ő kereste meg a pénzt) és mindkettőnknek van megtakarítása a számláján. (Páromnak ötmillió, nekem másfél millió). Nekem ennél jóval több megtakarításom volt, de mivel közösen vettük a házat, a tartalékaim egy részét beletettem.
Mi ezzel nagyon elégedettek vagyunk, másokhoz képest szerencsésnek tartjuk magunkat, bár meg is dolgoztunk azért, amit összegyűjtöttünk.
30 vagyok
Kb 2,5milliom van félretéve jelenleg.
Még legalább kb 40-50milla hiányozna a célomhoz (saját otthon) de erről már lemondtam. Más pénzért megvehető célom pedig nem igazán van.
31
honda civic 1.5 2021
40k euro sporolt pénz
aztán semmi más...
35 éves vagyok.
Van egy 50 m2-es panellakásom, elég putri helyen, de legalább saját. Hasonlóak piacon 35-40 millió között futnak állapottól függően. Nekem még rá kell locsolni 1-2 milliót a felújításra.
Autóm céges, magánhasználatra. Aktívan vezetek.
Van 7-7,5 millió Forintnyi megtakarításom. Van 8 millió Forint lakáshitelem aminek alacsony a törlesztője.
Illetve relatív jól keresek 6-700 ezret / hó amellett, hogy nem pusztulok bele a munkába.
Összességében azt mondom elégedett vagyok, mert voltak mélypontok amikor azt hittem se kocsi, se lakás, se semmi nem lesz csak a céltalan albérletezés életem végéig.
31 vagyok
Tavaly vettem egy 50 négyzetméteres panellakást egy külső kerületben, szerencsére teljesen hitelmentesen. Autóm nincs, van egy 5.7 millióm állampapírban.
Van egy millióm meg egy albérletem.
De most legalább olyan munkát végzek, amit nem utálok, és ez azért nagy előrelépés a korábbiakhoz képest.
(Cserébe viszont lehet széthullik a cég 🙃🙃)
Kicsit idősebb, 38 vagyok, a férjem 35. 14,5 éve együtt. Szerencsésen indultunk, sosem kellett albérletbe kényszerülnünk. a szüleimnek hála van hitelmentes kertes hàzam amiben élünk, mindketten dolgozunk.
A közös megtakarításunk első forintjai elmentek az esküvőre, azóta, azaz 13 éve gyarapszik havonta egy fizetésnyi összeggel. Nem nagyon nyúltunk hozzá eddig, csak mikor hirtelen nagyobb összeg kellett, ha cserélni kellett háztartási gépeket, laptopot, telefont bármelyikünknek stb. Így is bőven 40millió felett van. A cél csak annyi, hogy minél több megtakarítás legyen idősebb korunkra nyugdíj mellé, már ha lesz akkor még nyugdíjrendszer.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!