Mágnes el tud használódni, hogy pl egy idő után már nem tapad?
Figyelt kérdés
okt. 3. 20:04
1/5 anonim válasza:
Nagyon hosszú idő alatt (száz években mérve), vagy speciális körülmények között változik meg a mágneses tulajdonság. De ez annyira specifikus kérdés, hogy simán rá lehetne keresni a neten és olvasgatni.
2/5 anonim válasza:
elhasználódni nem tud, 100 évente talán 1%ot veszít az erejéből
viszont, ha ütés éri, ledobálod a földre, melegíted, vagy szórakozol más mágnesekkel a közelében, akkor elronthatod, igen
3/5 Meton válasza:
Igen azt én is hallottam, hogy ha felmelegíted, akkor elveszti a mágnesességét, de ez a folyamat vissza is fordítható. A leesést még nem hallottam, biztos így van. Tulajdonképpen ajtózárakba szokták rakni, ott bírja az ütődést, illetve szerszám tartóként sem megy tönkre. Ha tűzbe dobod, akkor kimágneseződik. Viszont ez szerintem csak a ferromágnesre igaz, a neodínium szerintem más. Nem, mintha sokat tudnék a neodíniumról, de a vasnak a tulajdonságai valóban változnak, azt kicsit jobban ismerem.
4/5 feri 45 válasza:
Minden mágnes lassan gyengül. 50 éves hangszórók mágneseit újra mágnesezzük, mert legyengülnek. Bár, nem mindegyiket sikerül. Deprez-rendszerű műszerek mágnesei mágnes söntöt tartalmaznak, ezzel hitelesítik a műszereket. Egyes vélemények szerint átkristályosodnak, és ezért újra mágnesezés kudarc. Minden mágneses anyagnak van Curié foka. A vas 700 celsius fokon, a neodium 60 fokon elveszíti mágnesességét! A bárium ferritek gyengére mágnesezhetők, de nagyon lassan gyengülnek. Alnikó, tikonál, neodium nagyon erősek. Mágnesező készülékkel rendelkezem, és sokat újra mágnesezéssel mágneseztem változó sikerrel. Üdv: H.F.
5/5 anonim válasza:
Elhasználódik, pl az ilyen Perendev motor és hasonló ingyen energiás gépekben, ahol a mágnesek egymás lemágnesezésére vannak beszerelve, és egy darabig hajtják a gépet, látszólag bevitt energia nélkül, a "nullponti energia" kinyerésével.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!