Egy 30 éves embernek miért mondják, hogy még előtte az
élet, amikor ez nem igaz?
Figyelt kérdés
A legtöbben ennyi idősen elérnek valamit, illetve sokan már házasok, gyerekük van, aki ennyi idősen nem találta meg a párját, az már valószínűleg ezután sem fogja.
Mert márpedig ez még rám 36 évesen is igaz. Egyébként pont 30 évesen szakított exem és 1 évvel később találtam rá páromra. S mi van, ha mégis szétmegyünk? Semmi, sorshitem által lesz majd új. Gyereket "szerencsére" nem tervezek, így ezen nem görcsöltetem magamat feleslegesen.
Összegezve: ez a gondolkodás beszűkült.
szept. 30. 07:40
12/17 anonim válasza:
11+
Illetve rakás tervem van még. Tanulás, egyszer nagyobb karrier, utazások. Egy barátom havernője 60 év felett vágott bele új sporttánc-vállalkozásba és azt ő is konkrétan űzi. Nem csak vezényel, csinálja is. Nincs olyan, hogy lefőtt a kávé.
szept. 30. 07:41
13/17 anonim válasza:
Előtte van az élet, csak a rosszabbik fele.
szept. 30. 07:56
14/17 anonim válasza:
Nem tom. 36 vagyok, de azért már érzem, hogy kezd itt-ott fájni ez-az. Szóval nem, nincs elöttem az élet. Még van max 10 jó évem, aztán beüt a menopauza, onnantól meg csak a lejtő.
szept. 30. 10:03
15/17 Metionin válasza:
Az élet nem csak a pártalálásból áll. Általában a 30-as évekre van meg a stabil anyagi helyzet, nem köt többé oktatási intézmény, több a szabadidő, sokkal több választási lehetőség van abban a tekintetben, hogy a saját idődet/pénzedet mire költöd el. Itt írta valaki, hogy 30 évesen még csak 12 éve vagy nagykorú és ugye ebből is elég sok év tanulás meg az egzisztencia megszerzése, kvázi szabad csak ezután vagy annyira, hogy te dönthesd el, mire használod fel/miért vagy hajlandó feladni a szabadságot. Összejönni valakivel meg kb. bármikor lehet.
szept. 30. 11:16
16/17 anonim válasza:
30 évesen még van nettó 10-20 jó éved elméletben. Gyakorlatilag meg mivel 30 éves korodig semmit nem fejlesztettél magadon, csak rinyáltál, így a későbbi éveid is ugyanígy fognak eltelni.
szept. 30. 12:27
17/17 anonim válasza:
Sajnos el tudom képzelni, ahogy 30 évesen ezt valaki sulykolja magába, hogy ő elrontotta az egész életét, már semmi jó nem vár rá... Sok gazdag ember érte el 30 40 50 60 70 évesen amit szeretett volna az életben..
De az igazi baj ezzel nem az, hogy nem éred el, hogy elmúltak a lehetőségek.. hanem hogy ezzel a tudattal/gondolatokkal gyötröd mérgezed magad.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!