Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Nagyjából hány éves korodtól...

Nagyjából hány éves korodtól kezdve vannak emlékeid?

Figyelt kérdés
Nekem kb. 10, kép/videó láttán még 8-10 éves koromnál néhány dolog bevillan, de korábbról semmi, mintha nem is történt volna meg. 19 éves vagyok.

szept. 28. 20:27
A kérdező szavazást indított:
2 vagy azelőtt
3
4
5
6
7
8
9
10
csak későbbről
47 szavazat
 1/9 anonim ***** válasza:
84%
Még nem voltam egy éves, ért egy komoly baleset, arra emlékszem, meg utána az orvosokra. Utána ovi kiscsoporttól kezdve egész sok dolog megvan.
szept. 28. 21:02
 2/9 anonim ***** válasza:
86%
Egy konkrét emlékemből kiderült, hogy 1,5 éves voltam, amikor történt.
szept. 29. 01:06
 3/9 anonim ***** válasza:
72%
Nekem is kb másfél évesen. Egy fájdalmas sérülés megvan, szinte lassított felvételként.
szept. 29. 01:34
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Több emlékem is van bölcsődéből, ahol praktikusan 3 év alatt kellett, hogy legyek.
szept. 29. 08:59
 5/9 anonim ***** válasza:
77%

Nekem is megvan, ahogy első nap otthagyott anyu a bölcsiben.

Meg vannak rövidke történetek olyan helyszínnel, ahol két éves koromban jártam utoljára. A nagyszüleim ugyanis eladták azt a házukat, és amikor két és fél éves voltam elköltöztek onnan.

Nagyon szerettem az apai nagyszüleimnél lenni, és nyilván a költözés miatt tudom, hogy ilyen régen volt. Meg talán ugyanez a magyarázat arra, hogy nem írták felül későbbi ugyanoda kötődő emlékek, tehát csak ez tud előjönni.

Az ovit viszont utáltam, és hiába 3-6 éves koromig tartott, összesen hat! emlékem van, abból is négy negatív. A többit alighanem töröltem.

szept. 29. 10:51
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

Nekem rejtélyes módon autós lerobbanásról van az első emlékem másfél éves koromból, ahogyan anyum viccesen mondott valamit. amikor évekkel később felidéztem neki, akkor megdöbbent. Azontúl k.b. 4 éves koromtól emlékszem szinte mindenre. Például tudom, hogy én 4 évesen már nem aludtam d.u.-ra és ezért anyum megszervezte a hazatérésemet az ovis ebédeltetés után vagy akár már előtte.

35/F

szept. 29. 11:06
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

Ott valami gebasz lehet.

Nekem kb 3-4 éves koromtól egyre inkább, de akad 1-2 emlékkép jóval korábbról is, például amikor 1 éves voltam és költöztünk, emlékszem és utólag leírtam a környezetet és a szobát úgy, hogy nem volt róla akkorról fénykép, és más sem mondta. Gondolom fura volt számomra, hogy össze-vissza pakolnak, meg változnak dolgok és akkor erre felfigyeltem nagyon és megmaradt, mint nagyon nem szokványos dolog. És emlékszem a régi és az új szobára-lakásra akkorról. És hogy akkor a költözésnél milyen volt mi hogyan. Előtte lévő emlékem nincs, és ez utániak is jóval későbbiek 2-3 éves korom körül pár emlékkép erről-arról. Bölcsödés koromtól, de inkább óvodás koromtól meg több, utóbbi óta folyamatos. Mégha sok minden nem is annyira részletes, meg élénk már. Ámde akadnak és akadtak olyanok is, hogy valami rég elfeledett dolog visszajött valami hatására, pl. amikor rokonok említettek valamiket, vagy amikor visszamentem a régi óvodámba meglátogatni őket, vagy hogy óvodás koromban én tanultam németül is és apám kint melózott sokat, jártam német órára, 100%-os nyelvi felvételit tettem kéttannyelvű általános suliba (de aztán nem oda mentem, hanem máshová, ahol matek és számítástechnika tagozat is volt), már alig emlékszem valami szavakra, de előkerült olyan szótárfüzetem, amit még apám írt és kérdezett ki engem... és ránézésre ismeretlenek voltak a szavak, de letakartam a magyar oldalát és beugrottak valahonnan valahogyan amikor olvastam, úgy hogy nem tudom honnét és hogyan és már elfeledtem... de úgy beugrottak.

okt. 2. 14:32
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
4 éves koromtól, de nem sok
okt. 9. 10:33
 9/9 NTBS ***** válasza:
5 éves kortól.
okt. 11. 19:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!