Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Ha lesz magyarországi lakcímem...

Ha lesz magyarországi lakcímem akkor elveszik a szlovákot?

Figyelt kérdés

Szlovák állampolgár vagyok és Szlovákiában van állandó lakóhelyem. Szeretnék Mo-n dolgozni, viszont félek hogyha bejelentem az új lakcímet akkor elveszik a szlovákot.

Viszont ahhoz, hogy dolgozni tudjak szükség van egy magyarországi lakcímre. Mert ugye egy ideigleneset nem lehet létesíteni állandó lakóhely nélkül magyarországon.

Valaki már volt hasonló helyzetben?

szept. 27. 17:48
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Igen. Mindenki ismeri a szabályokat, kivéve te. Nem érted mi hogy működik. A rendszer úgy van kitalálva, hogy aki külföldön dolgozik, az se legyen illegális. Szerintem ne itt kérdezősködj, hanem nézz körül a weben, ha nem hiszed, amit olvasol.
szept. 27. 20:38
 12/15 anonim ***** válasza:

Be vannak jelentve. Miért itt kérdezed? Kérdezd meg az okmányirodába.

Nem, nem illegálisan dolgozik a nagy többség külföldön, hanem bejelentve.

Nem értem, mit problémázol. Kapsz egy magyar kártyát is. Nem te leszel az első, aki Magyarországpon vsgy más országban dolgozik átmenetileg vagy időszakosan.

Amennyit itt irtál, már rég érdeklpődhettél volna okmányirodában itt vagy nálatok, vagy nagykövetségen, hivatalos helyen.

szept. 28. 01:12
 13/15 anonim válasza:
A lakcímnek semmi köze az állampolgársághoz. Bármelyik országban lehet lakcímed, anélkül is, hogy állampolgár lennél. Én magyar állampolgár vagyok, de van egyesült királyságbeli, németországi és magyar lakcímem is.
szept. 28. 13:23
 14/15 anonim válasza:
Több országban is lehet lakcímed egyszerre - egyiknek sincs semmi köze a másikhoz
szept. 28. 13:30
 15/15 anonim válasza:

Egyébként ez honnan jött, hogy a magyarországi munkavállaláshoz kell magyarországi lakcím?

Megosztanám veled, hogy nálam hogy ment ez, mert én is szlovák állampolgár vagyok, 2015-ben kezdtem el MO-n dolgozni, és akkor még nem volt itteni lakcímem. Az adóazonosító jel és a TB azonosító jel volt szükséges, ezek nélkül a munkáltató be sem tudott volna jelenteni. (magyarul: adókártya és TAJ kártya) :D

Egyébként a szlovák lakcímem miatt nem volt semmi fennakadás (ami Szlovákiában a személyin szerepel, Magyarországon viszont külön igazolvánnyal tudod igazolni a magyarországi lakcímed)

Ezt én a munkába állásom után nemsokkal intéztem: először is a bevándorlási hivatalban kellett regisztrációs igazolást igényelnem, és egyúttal ekkor megtörtént a magyarországi lakcímem bejelentése is. A regisztrációs kártyát megkaptam ott helyben, a lakcímkártyát pedig 1-2 héten belül kipostázták a bejelentett magyar lakcímre.

Egyébként szólj nyugodtan, ha még valami kérdésed felmerül. Az elmúlt majdnem 10 év alatt már végigmentem valszeg minden ilyen ügyintézősdin, segítek szívesen :)

okt. 19. 00:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!