Red flag egy ilyen partner?
"Mindenki azt vesz, amit akar."
És ehhez minek kell közös kassza? Ez anélkül is működik.
Nem hinném. Több mindentől függ, de elfogadhatónak tartom, ha ez mindkét félnek megfelel. Főleg mondjuk egy kapcsolat elején, vagy ha mondjuk idősebb korban kerültek össze, vagy mindkettőnek van külön vagyona.
Mi külön kasszán vagyunk. Mindkettőnknek van külön ingatlanunk is, amit a házasság előtt szereztünk. Eszembe nem jutna, hogy mondjuk rám írassa, és ez fordítva is igaz. Nyilván a közös dolgokat közösen fizetjük, meg 1-2 ezer ftokat nem szoktunk elszámolni. Külön bankszámlánk van, ráadásul a férjem fizetése változó, szóval sose tudom pontosan mennyit kapott adott hónapban. Nyilván nagyságrendileg igen, a pontos összeget is megnézhetném, de nem különösebben érdekel. Azt tudni szoktam, hogy most ezt vagy azt vett esetleg magának, ő is rólam, meg szoktuk beszélni. De nekem is igényem van arra, hogy ha mondjuk megtetszik valami, akkor megvegyem a saját pénzemből, és ne azt hallgassam esetleg, hogy ez hülyeség, minek vetted? Természetesen ha valamelyikünk kiesne a munkából, akkor nem lenne kérdés, hogy a másik "eltartsa", amíg csak kell.
2 megközelítés van:
Közös kassza vagy külön-külön, az utóbbi nincs az ismerősi körömben.
Ez az engedély kéregetés bolondság, ha megkerested a pénzed költs amire akarod de persze úgy, hogy maradjon a közös jövőbeli tervekre.
Nálam ez a külön utazgatás nyaralgatás a red flag. Ilyenkor fixen van valaki valami a dologban, hogy külön megy. Akárki akármit mond, ha az ember külön megy valahova akár nő akár férfi ott tuti lesz olyan akit megkaphat és hát miért is ne tenné, ha soha nem derül ki? (Ezt a mai reális szutykos világ alapján írom, aki mást állít az hazudik… és nem nem magamból indulok ki.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!