Szorongom a jövőtől, hogy semmi nem úgy alakul, ahogy szeretném és nem tudom kezelni. Mi a megoldás?
Hasznos lehetne, hogy tudjuk, mit tanultál hogy tudjunk tanácsot adni.
De amúgymeg úgy dolgozod fel, ahogy sok más ember is, aki beletörődött, hogy nem vitte sokra. Vagy beletörődsz, vagy nem adod fel.
Ilyen nekem is volt. Én 2011-ben diplomáztam, akkor is épp még a válság miatti szar munkaerő-piaci helyzet volt jellemző. 8 hónapig nem találtam munkát... nekem is olyan gondolataim voltak, hogy ezért kár volt egyetemen elcseszni az éveket, nemhogy tanultam volna valami olyan szakmát, amiben hiány van. El is kezdtem egy eü-s okj-t, még ha nem is fizet jól, ott legalább fixen volt meló. Mire végeztem volna, elhelyezkedtem a szakmámban, és hát mivel 2-3x annyit fizet, nyilván maradtam is benne.
Amit tanácsolok, hogy akár autodidakta módon tanulj, fejleszd magad olyan dolgokban, amik a végzettségedhez kapcsolódnak. Minél többféle skillt tudsz felmutatni, annál vonzóbb leszel még kezdőként is.
Sajnos, tanácsot nem tudok adni, de azt mégis szeretném leírni, ha nem baj, hogy szakasztott ugyanezt érzem most én is. Minden egyes betűvel egyetértek, és teljesen átérzem a helyzeted.
Esetleg, még ezek mellett is, nincs valamilyen képzés, ami érdekelne? Akár szakma, vagy esetleg mesterképzés? Hátha valamelyik nagy pluszt adna munkakeresés körül és még tetszik is?
Mindenképpen továbbtanulok, habár a BSc diplomám mellett van már egy MSc is, de van még egy terület, ami érdekel, így belevágok a második MSc diplomába, azidő alatt pedig jobb híján gyakornokként (üstökösként?) próbálok betörni a munkaerőpiacra. Gyakornoknak mennyire nehéz manapság bejutni multikhoz?
#9 Nagyon sajnálom, hogy hasonló helyzetben vagy, bízom benne, hogy hamarosan többszörösen kárpótol minket az élet emiatt a rettenetes időszak miatt!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!