Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Milyen gyakran fordul elő,...

Milyen gyakran fordul elő, hogy bemutatkozáskor nem a saját nevedet mondod, hanem valamilyen kitalált nevet?

Figyelt kérdés

szept. 15. 12:05
A kérdező szavazást indított:
Mindig, még hivatalos helyen is mondtam már más nevet.
Mindig más nevet mondok, kivéve hivatalos helyen.
Gyakran más nevet mondok, mit ami az igazi nevem.
Csak néha mondok más nevet, mint ami az igazi nevem.
Ritkán mondok más nevet, mint ami az igazi nevem.
Előfordult már, hogy más nevet mondtam, mint az igazi nevem, de nem jellemző rám.
Soha nem mondtam mást, mint az igazi nevem.
25 szavazat
 1/6 anonim ***** válasza:
36%
Bulizós helyeken mást szoktam mondani.
szept. 15. 12:15
 2/6 anonim ***** válasza:
66%
Nem keverem a valóságot a fantáziával.
szept. 15. 12:21
 3/6 anonim ***** válasza:
66%
Sosem mondtam még másik nevet a sajátom helyett, és nem is tervezem az ellenkezőjét megtenni.
szept. 15. 13:38
 4/6 anonim ***** válasza:
80%

Van becenevem, így azt használom bemutatkozáskor, de ha fennakad a szemük, az igazit is hozzámondom.

Úgy mutatkozom be, ahogy szeretném, ha szólítanának, az anyakönyvezett nevét pedig amúgy se szereti mindenki.

szept. 15. 13:43
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Gyerekkoromban sokszor kamuztam be másik nevet, mert az eredeti nagyon öreges, ódivatú és csúnya volt (nem írom le, de olyasmit képzeljetek el, mint a Skolasztika, Kreszcencia és társai).

Jó volt kicsit más bőrébe bújni a játszótéren, általában Anna vagy Alexa voltam. Persze olyankor, ha nyaraltunk valahol, vagy anyu barátnőihez mentünk és tudtam, hogy nem fogok újra odamenni, nem bukok le.

Felnőttként megváltoztattam és 300 km-re elköltöztem, ahol nem tudják a régi, ciki nevem.

Buliban néha még most is kamuzok, ha valami nyomulós, ijesztő pali nem akar békén hagyni, az új nevem könnyen félrehallható, mint pl. Léna-Xéna de nyilván nem ez, viszont ha lebukok, mert mégis betalál neten, mondhatom, hogy hangos volt a zene, rosszul hallottad, és így nekem nem ciki (csak később le kell tiltsam mindenhonnan).

szept. 15. 17:04
 6/6 anonim ***** válasza:
68%

Egyszer poénból egymás nevét mondtuk barátnőmmel egy iskolarádiós műsorban 12 éves korunkban (igen, tipik 12 éves humorszint :D), azóta nem mondtam kamu nevet sehol.

Azon gondolkozom, hogy regényt adok ki / jelentetek meg (majd vmikor nyugger koromban, amikor unatkozom :D), akkor viszont írói álnevet használnék.

szept. 16. 18:21

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!