Miért is jobb a fagyos hideg, szél, brutális eső, mint a kellemes 30-35 fok, napsütés???
"és hogyan védekezel? Ha mondjuk kinn kell dolgozni egész nap a tűző napon? Elárulom: sehogy. Csak próbálod elviselni egy kalappal, kendővel, sok vízzel, meg néha egy napernyővel."
Ne tegyél úgy, mintha kint dolgoznál a tűző napon.
Jobb, mert alacsony vérnyomásosként engem nagyon megvisel a tartósan 32°C feletti hőmérséklet. Hiába eszem, iszom és mozgok eleget, szedek vitaminokat, úgy tudok szédülni, hogy sokszor már fekve sem bírom. Néha még fejfájás is jön hozzá.
Mindegyikkel voltam több orvosnál is, a leghasználhatóbb dolog, amit mondtak a következő volt: "ez ilyen! tessék megszokni!". Szerintem 22 évesen nem ezt akarja ilyenre hallani az ember...
Szóval inkább a mostani időjárást választanám.
9.
Nincs olyan, hogy "kell".
És tényleg ne tegyél úgy.
Ez a lényeg pont, csak hát ugye nem érted.
Akit zavar a kinti meleg, az nem fog kint dolgozni. Felnőtt embernek kell legyen eszköze az életre, plusz nem értem, hogy minden nyár ilyen elég régóta, miért vannak meglepődve az emberek.
Valóban, aki ennyi év múltán sem szerez eszközöket (klima, medence, munkahelyváltás), az meg is érdemli.
#9 vagyok.
#15 válaszoló, te meg ne tegyél úgy, mintha ebben a mai rendszerben olyan sok választása lenne egy embernek, főleg szegényebb rétegeknél, az életszínvonalat is figyelembe véve. Egy vidéki szakmunkás lehet rá van kényszerülve, hogy x ideig kint dolgozzon nyáron, mert csak így tud megélni, és nem tud válogatni. De ez csak egy random példa volt. Mondjuk akinek kertje van, az is próbál hajnalra/estére időzíteni a munkával, de csak belecsúszik sokszor ő is a kánikulába. Csomó szabadban végzett munkalehetőség van, és még ha szereti is az ember csinálni azt, amit, nehezen akar letenni róla a meleg miatt. De állítom neked, nem sokan díjazzák az 50 fokot a napon 🤫.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!