Miért húzzák le egyesek napközben a redőnyt és ülnek a sötétben? A napsütés éltető, pozitív hatással van, lehet, hogy depressziósak vagy antiszociálisak?
Ha nincs légkondi akkor a redőny/reluxa lehúzott állapota kötelező ilyenkor.
Klíma katasztrófa van, minden éven megdől minden meleg rekord.
Ha van légkondi, megengedheted magadnak ezt a luxust. Mondjuk én így is lehúzva tartom, spórolok. Ha napfény kell kimegyek sétálni vagy a kertbe vagy strandra...
Plusz én sem szeretem ha rásüt a nap a monitoromra.
Nálam alapvetően résnyire van eresztve a redőny plusz mivel műanyag szar ezért simán átfénylik közvetlen napfénynél. Még leengedve is kellően világos van a szobában. Ráadásul nagyon nem mindegy, hogy közvetlenül bent a padlót, bútort, falat, levegőt melegíti a nap, vagy lefogja a hőt a redőny.
amúgy leengedett redőny és bukóra-résre nyitott ablaknál kialakul egy kis levegőáramlás amitől az üveg felülete és a szoba levegője kevésbé fog átmelegedni. Hasonlóan működik mint a szerelt homlokzatburkolatok alatti légáram.
Van külső-belső hőmérőm. Kívül a tűző napon 40-45 fokot mutat a szobában közvetlenül ablak előtt "csak" 27-28 fok van légkondi nélkül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!