Miért húzzák le egyesek napközben a redőnyt és ülnek
a sötétben? A napsütés éltető, pozitív hatással van,
lehet, hogy depressziósak vagy antiszociálisak?
1. Kicsit segít hűvösen tartani a lakást nyáron.
2. Filmet nézni pl jobb úgy.
2023. aug. 22. 14:40
Vagy éppen éjszakás, és alszik... én anno mikor megtehettem kibuliztam magamnak a lehető legtöbb éjszakai műszakot... kicsit furán nézett rám q műszakvezetőm, de elmondtam miért, és megértette...
2023. aug. 22. 14:50
Legnagyobb kánikulában teszed fel a kérdést. Például azért mert nem 60 cecti falvastagságú tornácos, talajszintes sárházakban élünk széles eresszel, pici gerébtokos ablakokkal.
2023. aug. 22. 15:09
Figyelj én tényleg imádom a nyarat, meg a meleget, de panel nyolcadikon, délnyugatra néző ablakokkal kb. megdöglenék még éjszaka is, ha délután nem lenne elhúzva a függöny.
Amint lemegy a nap, húzom is ki. Napfényt meg kapok eleget a strandon, ahol kb. minden nyáron minden szabadnapomat töltöm.
2023. aug. 22. 15:35
Nincs légkondim, figyelni kell, hogy kevésbé melegedjen a szoba. Ha a természetes fényen akarok lenni, akkor kicseszem magam a fa alá, ahelyett, hogy a szobát melegíteném.
2023. aug. 22. 15:35
Ez a napsütés már tartósabb ideje nem az a napsütés, amelyre még nem volt életveszélyes kiülni 30 percre egy kis pozitív energiát felszívni. Ez a napsütés egyre inkább a megsemmisítő erő felé torzul, amely ellen az emberek nagy hányada próbál a rendelkezésére álló eszközparkkal védekezni. Nem mintha sok közöd lenne ehhez, de én a félhomályban érzem jól magam úgy, hogy diszkréten járatom mellé a légkondicionáló berendezést. Volt idő, amikor nem tehettem ezt meg, de most megtehetem és nem fogok csak azért egy panelház legfelső emeletén ropogósra sülni csak azért, hogy számomra idegen embereknek felelhessek meg. Halkan jegyzem meg, hogy egy panelház legfelső szintjét - amennyiben nincsenek felhők, - a nap 16 órájában süti a Nap folyamatosan változó szögekből, - akármilyen fekvésűek a lakás utcafronti nyílászárói, a tetőt folyamatosan fűti. Aludjál te ilyen közegben éjjel, - amikor tolja befelé a panel minden irányból a meleget, - de ne várd el másoktól, hogy éjszakánként három-négy törülközőt kelljen csereberélni maguk alatt csak azért, hogy megéljék a reggelt és megfeleljenek vadidegen embereknek!
2023. aug. 22. 16:09
Én attól leszek depressziós, ha melegem van.
Amúgy baromság, hogy a napfénytől jobb kedved lesz.
Én élnék Norvégiában, ahol nincs meleg és az olaj miatt a rezsi is olcsó.
Az anyagi kilátástalanságtól leszünk depisek, nem az esőtől.
2023. aug. 22. 17:38
Komolyan nem értem, ez valakinek miért kérdés?
De akkor segítek.
Nos azért, hogy ne melegedjenek fel mégjobban a falak. Igen, a napfény pozitív, csak nem narancssárga hőségriadóban folyamatosan. Jóból is megárt a sok. A redőny sötétít. Arnyékban meg kicsit túlélhetőbb.
Az ilyen kérdésektől leszek antiszociális...
2023. aug. 22. 17:52
Mert 37 fok van kinn, és nem vagyok olyan hülye, hogy fűtsem a lakást a felhúzott spaletták okán.
2023. aug. 24. 11:46
Kapcsolódó kérdések: