Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Magyarország miért nem teleped...

Magyarország miért nem telepedtek meg színesbőrű emberek (afrikaiak) a múlt századokban nagyobb csoportban, úgy mint a kaukázusi Abháziában vagy a balkáni Montenegróban?

Figyelt kérdés

Abháziában századokig éltek néhány faluban színesbőrű emberek, s talán az Oszmán Birodalomból kerültek ide még rabszolgaként. Aztán biztos felszabadultak, közben átvették az abházok nyelvét és szokásait, s ortodox keresztény hitre tértek [link]

Montenegróban, Ulcinjban éltek századokig afrikai emberek, s szintén a török rabszolgakereskedők hozták be őket.

Mostanra ezek a közösségek megszűntek, a házasságok révén beolvadtak a fehérekbe és legfeljebb az utódokban lehet felfedezni afrikai vonásokat.

Magyarországon vajon miért nem települt le nagyobb számban ilyen csoport? Magyarország egy része is állt török uralom alatt és a törökök hoztak magukkal rabszolgákat, ahogy hurcoltak is el annak embereket Magyarországról.

Most hagyjuk, hogy ma élnek már nagy számban afrikaiak Magyarországon. Ha akkor, a 16. és 17. századi török uralommal telepedtek volna le, mint ahogy Montenegróban és Abháziában, akkor lehettek volna afro-magyar falvak, ahol magyar szokások szerint, magyar nyelvű és keresztény vallású negridek élnének vagy élhettek volna sokáig.

szept. 14. 19:26
 1/10 anonim ***** válasza:
24%
Csak az egyik ok az, hogy ide nem kellett rabszolgákat hozni, mert volt itt elég. Emellett egy ilyen elszigetelt népesség, mint a magyar csak akkor tudott fennmaradni, ha minden létező más népességet eltüntetett az útból. Érdekes lenne megvizsgálni, hogy hoztak-e be hazánkba néger rabszolgákat.
szept. 14. 20:05
 2/10 A kérdező kommentje:
Elszigetelt népesség?? Már a török háborúk előtt többnemzetiségű volt Magyarország, csak arányaiban más. Azonkívül mennyi külföldi telepest engedtek be a régi magyar királyok, gondoljunk csak az erdélyi szászokra.
szept. 15. 06:40
 3/10 anonim ***** válasza:
A probléma régen is ugyanaz volt: rabságban a népség nem szaporodott, ezért mindenfélével próbálkoztak. Akik idejöttek azok meg beolvadtak, mert másképp nem tudtak megmaradni. Ezzel együtt nálunk mindig kevesen éltek, mert a csatorna másik végén, akinek volt valami elképzelése lelépett innen. Ez nem most kezdődött, hanem századok óta így zajlik. A többnemzetiségnek volt másik oldala: mindig igyekeztek csökkenteni, azaz mindenkit eltakarítottunk az útból, többnyire beolvasztással, ha ez nem ment vagy nem volt elég, akkor keményebb eszközökkel. Ezt írtam az első kommentben.
szept. 15. 06:59
 4/10 A kérdező kommentje:
Hát a rabszolgaság nem éppen olyan volt mindig, ahogy a filmekben mutatják. Lehetett tulajdona, családja egy rabszolgának, de eladás, öröklés és egyéb kapcsán a tulajdonos döntött. Bizonyára ezek a kaukázusi és balkáni feketék is így voltak. Az pedig tévedés, amit mondasz. Nem takarítottak el senki idegent az útból Magyarországon, mert amint mondtam rengeteg nemzetisége volt Magyarországnak már a török előtt. A 19. és 20. században esetleg próbáltak így kemenykedni a magyar politikusok, de nem sikerült beolvasztaniuk egy nemzetiséget sem, csak felhergelték őket. Súlyos hiba volt. Ennek meg lett az eredménye 1920-ban.
szept. 15. 08:30
 5/10 anonim ***** válasza:
Mindenkinek van véleménye:) Neked tanítottak valamit, én megnéztem egy-két dolgot, amit nem tanítanak. Nem azért írtam, hogy erről itt vitát nyissunk. Nem kell keverni a 19-20. századi magyar politikát a 20-as eseményekkel. Nem különösebben függnek össze. Külpolitika, főleg önálló külpolitika nem létezett a monarchiában.
szept. 15. 09:43
 6/10 A kérdező kommentje:
De összefügnek. Nagyon összefügg. Te láthatólag a szittyáktól, meg a sumerektől tájékozódsz a magyar történelemről, pedig az nemcsak hitelesebb, amit a valódi történészek mondanak, hanem hihetőbb is.
szept. 15. 09:45
 7/10 anonim ***** válasza:
#5 A véleményedet megtarthatod a sufnidban. A tények felülírnak minden véleményt. Amit te írsz az komplett baromság, hülyeség, amit ilyen Toroczkai, Budaházy, Kásler, Pócs és hasonlók találnak ki, esetenként erőszakosan terjesztik.
szept. 15. 09:49
 8/10 anonim ***** válasza:
Pont úgy viselkedsz, mint egy átlagszittya: ha valami nem tetszik, akkor nem érvelsz, hanem a személyemet támadod. Normális mentalitás, ezért mondom, hogy vitatkozni ilyen dolgokról semmi értelme, pontosabban a 3. kommentnél már itt tartasz és még ténybeli dolgot nem adtál elő.
szept. 15. 09:55
 9/10 anonim ***** válasza:
Még jó hogy nem egyetemi előadást vársz. Minek néztél te utána? A szakirodalomban pont nem az van, amit te állítasz.
szept. 15. 10:30
 10/10 A kérdező kommentje:
Teljesen elment a vita a témától. 8-aska, te jobb, ha elmész innen, mert én nem ezekre vagyok kíváncsi, amiket te irkálsz ide.
szept. 15. 10:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!