Hogy reagálnátok egy ilyen helyzetre?
Néhány hete költöztem fel Budapestre egy 5. emeleti panellakásba. Ha liftben, folyosón találkozom valakivel, akkor mindig bemutatkozom neki, elmondom, hogy új lakó vagyok és most kezdtem az egyetemet.
Felvetődött bennem, hogy egyáltalán illik-e ilyet csinálni vagy inkább már az lenne a helyes, ha nem köszönnék egyáltalán, mert már úgy elidegenedtek egymástól az emberek, hogy ez lenne az új norma.
Ti szimpatikusnak vagy furcsának talalnatok egy ilyen gesztust?
Magyarán te is beállsz a bunkó nemköszönömök mellé,hogy erősítsd azokat?
Aki nem köszön az bunkó,pláne ha szomszéd.
Nem kell az életedet elmesélni,mert azt leszarják,de köszönni lehet.
Hát ha futtában találkozol akkor ugye nem állsz meg és nem állitod meg a másikat hogy cseveréssz,de ha ő megállit és kérdez valamit akkor lehet.
Meg mindenkit tudsz hogy ki lakik ott?
Gondolom lány vagy.
Ha ugy adja a helyzet akkor ugyis beszélgetsz majd,akkor bemutatkozol.
Miből gondolod, hogy lány vagyok?
Meg nyilván ha látom, hogy valaki siet akkor nem szolítom meg. De mondjuk ha 30 másodpercig egymás mellett állunk a liftben az nekem kínos lenne, ha nem beszélnénk semmit.
Fiúnak nem jutna ilyen kérdés az eszébe. :D Ez olyan lányos.:)
Az oké,érthető hogy kínos neked a csend.
Nekem furi lenne ha random valaki elkezdene dumálni hozzám,akár kérdezgetni.
De úgy tűnik te dumás vagy és haverkodós.
A másik félen meg látni ha hidegen hagyja vagy tetszik neki.
Én nem nagyon érteném.
Szerintem elég köszönni és mosolyogni. Ebben semmi kínos nincs. Esetleg ha liftben álltok, van a másikkal mondjuk kutya, akkor megdicsérném és az már alapot adna beszélgetni kicsit. De nem mennék oda mindenkinek bemutatkozni. Pesten havonta cserélődnek a lakók a belvárosi lakásokban, senkit nem érdekel, hogy ki jön, megy.
Ha épp nem sietek, akkor kifejezetten kedves és figyelmes gesztusnak tartanám, ha egy új lakó bemutatkozna ilyen mód. Régen, az előző lakhelyünkön, ez volt a szokás, mi is ezt tettük, amikor a mostani helyre költöztünk, pont 10 éve. Azóta kopott ki.
A lényeg, hogy szerintem teljesen rendben lévő dolog lenne, mert ha nem is leszünk nagy haverok, azért legalább jó nevet és arcot társítani az emberekhez, akikkel egy lépcsőházban élünk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!