Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Gyereket szeretnék ha nevelősz...

Gyereket szeretnék ha nevelőszülő lennék ugye ez nem önzőség vagy gonoszság a gyerekkel szemben? 24L

Figyelt kérdés

Van parom de vele még nem lakunk egyutt, es hazassag elott nem is szeretnenk gyereket. Még itthon lakom. Viszont szeretnek mar babat, 1-2 eves babat szeretnek, kisebbet nem merek vallalni.

Olvasgattam es ez egy fogalalkozas, munkaviszonyom lenne, mellette nem is kellene dolgoznom mert kapnam ra a gyest es amik jarnak melle. Ameddig gyesen lennek, nem dolgoznek csak otthon lennek vele. Aztan amikor ovis lesz, elmennek en is dolgozni, mert lehet dolgozni mellette ha jol olvastam.

Nem tudom onzoseg e ez a babaval szemben de en erre vagyom, ezt akarom. Gyereket ,godoskodni rola, sajatomkent szeretnem.

Csak ugye 24 eves vagyok, sokan biztos azt gondoljatok miert nem dolgozok tovabb es elem az eletem ahelyett hogy itthon lennek egy bababal. De en ezt szeretnem..

Nincs tul sok lehetoseg munka teren nekem, es messze is lakom a varostol ami jo lenne oda nem tudok jarni a buszok miatt. Most gyarban dolgozom.

Igazabol ez a babas helyzet, boldogsag is lenne,megoldas is lenne, es konnyu is lenne ugy erzem. De tudom nem konnyu egy bababal. Jelenleg ugy erzem ez az egyetlen elheto ut..es nem is akarok mast, csak ezt.

Anyukammal lakom es attol is felek bolondnak fog tartani hogy ahelyett hogy elnem az eletem, jarkalnek ,neveloszulo akarok lenni es egesz nap itthon lenni es a babarol gondoskodni.

De mit csinaljak ha erre vagyom?

Ez olyan rossz dolog? Parommal mar tervezunk hazassagot es hazat venni majd, utana vinnem ot is magammal es aztan ha mar lesz hazunk orokbefogadnank ot, mert ugye még most otthon elek Anyaval.

Nem tudom belevagjak e. Ezt szeretnem es semmi felelem nincs bennem. Csak felek hogy nehogy azt gondolja a parom hogy ahelyett hogy dolfoznek otthon vagyok egy bavaval aki még nem is az enyem.

Mit tanacsoltok?

szept. 10. 23:54
A kérdező szavazást indított:
Vagjak bele
24 evesen dolgozni kellene nem ilyenekkel foglalkozni
25 szavazat
1 2
 1/13 A kérdező kommentje:
Amugy a fizetes amit kapnek kicsit lenne csak kevesebb mintha dolgoznek. De ugye Anyukammal lakok es o is segitene.
szept. 10. 23:56
 2/13 anonim ***** válasza:
79%
Ha dolgozol, azzal tapasztalatot is szerzel, de a gyerekgondozáson kívül ezzel más munkatapasztalattól is elesel, még rosszabb helyzetbe kerülsz a munkaerőpiacon, valamint szerintem egy gyereknek is nagyobb segítség, ha tanult, művelt nevelőszülei vannak, DE tudom, hogy így is nagyon nehéz helyzetben vannak az állami ellátásban a gyerekek, szóval ha valóban szeretetet tudnál adni egy gyereknek és elfogadást, akkor jobb helye lenne veled, mint intézetben. Viszont szerintem a megfogalmazásod nagyon gyermeteg, nem gondolnám, hogy annyira tisztában lennél az elhagyott gyerekek pszichológiai problémáival, amiket nem csak olyan sitysutty meggyógyítani. Tudsz egyáltalán erről bármit? Nem is tudom egyedülálló nevelőszülő lehetsz-e, úgy, hogy még biztos anyagi bevételed sincs talán.
szept. 11. 00:05
 3/13 anonim ***** válasza:
90%

Roma gyerek is jo lesz? Vagy beteg, sérült. Eselyesen azt fogsz kapni.

De leginkabb semmilyen gyereket se fogsz kapni. A sajat ingatlan feltétel. Anyád bármikor kirakhat a gyerekkel együtt.

Szerintem sincs fogalmad semkiről se.

szept. 11. 00:19
 4/13 anonim ***** válasza:
92%

A leírásod alapján úgy hangzik, mint egy felnőtt gyerek, aki Barbie babázni akar. A gyerek óriási nagy felelősség. Se pénzed, se saját lakásod, se a pároddal nem laksz együtt, hanem anyáddal, aki lehet nem is örülne neki... ráadásul jogsid/kocsid van legalább? Be tudsz neki vásárolni? Szobát tudsz neki biztosítani? Ha baja lenne, el tudnád őt vinni orvoshoz vagy bárhova?

Ez nem egy játék, akivel csak úgy "babázgatni" lehetne. És gyanús, hogy nem te választod ki majd, hogy milyen legyen, hogy nézzen ki.

Szerintem előbb nőjj fel a korodhoz, szerezz egy kis érettséget és tapasztalatot az életben, mert látszólag nem sok van belőle..

szept. 11. 01:11
 5/13 anonim ***** válasza:
100%

Az örökbefogadás NEM így működik, ezt jobb, ha tudod. A nevelőszülőség egy munka, és attól, hogy neveled, még egyáltalán nem lesz jogod örökbe fogadni. Sok ilyen gyerek nem is örökbefogadható, mert a szülei nem mondtak le róla, vagy pedig másoknak adják, akik örökbefogadásra jelentkeztek, és nem nevelőszülők. (Az örökbefogadásnál nem a szülő választ gyereket, hanem ha kiválasztanak egy párt örökbefogadónak, az kap egy számukra “random” gyereket).

A nevelőszülőség nagyon nehéz munka, és amellett, hogy csomó mindennek meg kell felelned, hogy rád bízzanak gyerekeket, később is iszonyatosan lelkileg megterhelő, hiszen hiába nő hozzá mondjuk egy gyerek a szívedhez, akármikor visszavehetik tőled (mert mondjuk éppen újra képbe került a szülő, vagy örökbe fogadják), te pedig soha többe nem látod. Akár évente kaphatsz egy új gyereket, és NEM csak cuki kisbabákat, hanem nagyobb gyerekeket, problémásakat is (főleg problémásakat).

Szerintem te ezt úgy képzelted el, mintha fizetnének azért, hogy örökbefogadj egy cuki kisbabát, nevelgeted évekig pénzért, majd mikor nagyobb lesz, örökbe fogadod hivatalosan, dolgozol, és boldogan éltek, míg meg nem haltok - de ennek semmi köze a valósághoz.

szept. 11. 01:25
 6/13 anonim ***** válasza:
100%

Nekem ez úgy tűnik, hogy nem akarsz dolgozni. Kevés a pénz is, gyárban dolgozol, lehet jobb állás nem is jöhet szóba pl végzetséged álltal.

Aztán valakitől hallottad, láttad hogy van ilyen nevelőszülőség is, és azt gondoltad hogy az biztos nem annyira nehéz, jobb mint gyárban dolgozni. Kapsz egy cuki babát és majd "elnevelgeted".

Nos, ez nem így működik.

Annak hogy nevelőszülő lehess sok dolognak meg kell felelni. Te leírás alapján (buszhoz vagy kötve, alacsony fizetésed van, anyukáddal laksz) már nem ütöd meg a szintet.

Nem tudod azt sem hogy milyen egy gyerek full 24ben 7/7 napban. Nem mindig nevetgélés és szundi, főleg ha traumával érkezik hozzád. Kikészülnél.

Valós hogy a párkapcsolatod is rá menne, nem lenne közös jövő.

Azt nem mondom hogy ha annyira babázni akarsz, akkor szólj, mert az rémes ötlet lenne még most neked. Nem állsz készen az anyaságra, érett és felelős döntések, a gyerek lelkének ápolása szerintem neked még messze van.

Hagyd ezt az egész nevelő szülő témát. Nem jó ötlet. Ha annyira rossz a gyár, akkor se add fel. Jelentkezz állásokra, végezz el valami tanfolyamot, okj-t. Ha nincs még érettségid, csináld meg. Kezd el a jogsit. Stb

szept. 11. 02:35
 7/13 anonim ***** válasza:
78%
Most született az első gyerekem pár hónapja. Egy nagyon minimál gyerekszoba összerakása fél millió forint, egy tisztességes babakocsi 300k, egy vállalható cumisüveg 6-8k, a tápszer havi 30k, a pelenka havi 25k. Ezt szeretnéd minimálbérrel vinni egy szabolcsi vályogházba.
szept. 11. 03:41
 8/13 anonim ***** válasza:
100%
A leírásod alapján nem vagy alkalmas nevelőszülőnek, szóval tárgytalan a kérdés. Amúgy az előttem válaszolóknak tökéletesen igaza van, 24/L vagy - L, mint lány, mintha gyereknek tartanád saját magadat, - és arról ábrándozol, hogy babázgatsz, "valaki" ad rá mindig pénzt, anyukád rendezi a háztartást, a kaját meg minden egyebet, te meg elvagy, mint a befőtt a babákkal.
szept. 11. 07:10
 9/13 anonim ***** válasza:
100%
Úgy érzem te inkább dolgozni nem akarsz és összekötöd a hasznosat a (számodra) jóval. De ez elköteleződés, nem így megy, ahogy te képzeled.
szept. 11. 08:05
 10/13 anonim ***** válasza:
100%

Nevelőszülő azt jelenti, addig lesz nálad a gyerek, míg a szülei rendezik a helyzetüket és vissza tudják adni nekik, vagy ameddig örökbe fogadják, persze lehet, hogy nálad marad majd tovább is, de ha kisbabát akarsz, akkor azt jó eséllyel örökbe adják, mert mindenki kisbabát akar kapni.

Ha gyereke akarsz, szüljél, ha meg lusta vagy dolgozno, tartasd el magad a barátoddal.🤷

szept. 11. 08:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!