Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Ha valaki 28 évesen határozott...

Ha valaki 28 évesen határozottan azt mondja hogy nem akar gyereket akkor biztosra vehető hogy sosem fog akarni?

Figyelt kérdés

szept. 9. 12:58
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
70%
Nem vehető biztosra, de olyanra hülyeség alapozni, hogy hátha egyszer meggondolja magát.
szept. 9. 14:56
 12/29 anonim ***** válasza:
100%

Semmi nem biztos a halálon kívül, de valaki tényleg korán tudja nem szeretne csak a környezete nem hisz neki, nehezen fogadja el, hogy lehet az hetero valaki és nem vállal gyereket ...

Én egész fiatalon megmondtam nem vállalok, akkor a család válasza az volt ez majd változik, csak most gondolod így stb.

Később 5 éves kapcsolatom alatt is ezt mondtam, akkor azt mondták biztos nem ő az igazi azért.

Utána volt 7 éves kapcsolatom és nyilván a korom miatt is szerintem kezdtek megbékélni a dologgal. Mostanra elfogadták ( gondolom ) mert már nem is téma max idegeneknél, ami mondjuk megérne egy külön posztot miért érzik úgy emberek más életében turkáljanak főleg, hogy azt nem tudhatják azért nincs mert nem lehet vagy azért mert nem akarsz.

Szóval nálam nem változott és már így 40 felé közeledve remélem le is áll mindenki ezzel a témával, mert bár nagyon szeretem a gyerkőcöket és ők is engem ez már nem fog változni, remélhetőleg mindenki megérti.

Különben éltem külföldön pár évet ott teljesen természetes oké te nem szeretnél, te életed - döntésed, más meg szül ötöt az is az! Mo - on ilyen központi kérdés csak és vagy gonosz, önző, borzasztó ember, mert nem szülsz pedig aztán rengeteg nő van, akinek nem kéne szegény gyermek érdekében.

szept. 9. 16:22
 13/29 anonim ***** válasza:
84%
Kivételek vannak, és bárki bármikor meggondolhatja magát, de ilyen idősen már komplex elképzelése van az embernek arról, hogy hogyan tervezi leélni az életét, és ha abban nem szerepel gyerek, akkor jó eséllyel ez így is marad.
szept. 9. 18:28
 14/29 anonim ***** válasza:
84%

Nem lehet tudni itt mindenki csak tippelni fog a másik :

Nem írod nő vagy férfi amúgy, mert ha férfi mondja ezt 28 évesen és én akarnék, akkor biztos nem maradnék vele hogy

" vagy változik vagy nem" az idő múlásával, de ha nő mondja ezt ott nagyobb eséllyel változik később a dolog, nagyon sokan 35-40 évesen érzik azt mégis szeretnének, de ez sincs borítékolva.

Nálunk tesóm mindig tudta két gyerkőcöt szeretne így is lett, én úgy vagyok vele nem akarok mindenképpen, de egyet ha stabil kapcsolatban leszek vállalok, másik tesóm pedig nem szeretne és 39 éves, nem gondolom változni fog.

Ennyire mások tudunk lenni látod még akkor is ha egy a neveltetés akkor gondolj bele ha különböző, ahány ember annyi életút és elképzelés.

Bármi lehet.

szept. 9. 18:50
 15/29 anonim ***** válasza:
87%
Személyes tapasztalat, szóval nem lehet érvként felhasználni, csak érdekesnek tartom: én több olyat ismerek, aki nagyon fiatalon (tizenévesen, húszas évei elején) még evidensnek vette, hogy biztos lesz gyereke, aztán ahogy egyre jobban felfogta a dolog súlyát, rájött, hogy talán mégsem ezt akarja, mint olyat, ahol eredendően nem akart valaki fiatalon, aztán random feltámadt benne a fészekrakó ösztön a 30-as éveiben.
szept. 10. 18:39
 16/29 anonim ***** válasza:
100%
#15 nagyon igaz, hasonló a tapasztalatom!
szept. 10. 19:18
 17/29 anonim ***** válasza:
84%
Én úgy érzem semmiben nem vagyok olyan biztos az életben, mint az, hogy nekem nem kell gyerek. Minden más dolog képlékeny, de ezt stabilan így gondolom. Szerintem nem fog változni, mert egyetlen érvem sincs a gyerek mellett, ellene millió. Nem tudom elképzelni, hogy ez megváltozzon. 10 éve is így gondoltam már, de akkor még tényleg gyerek voltam. Azóta sok mindent láttam, tapasztaltam, ami csak megerősített ebben.
szept. 11. 14:38
 18/29 anonim ***** válasza:
100%

Én mindig tudtam nem szeretnék, mondanám hogy ebbe a világba nem, de erre már kívülről tudom a választ régen sem volt könnyebb, háború alatt is szültek stb. úgyhogy ki sem fejtem jobban, mert aki csak gyerekkel tudja elképzelni az életét sosem értene meg.

Szerintem mindenki eldöntheti maga akar - e vagy nem, bennem nem változott semmi az évek alatt cukik, aranyosak, családban lévőt szeretem, barátnőm lányának ker.anyukája vagyok, de én magam fix nem szülök és nagyon sokan gondolkodunk így nyilván nem véletlenül.

szept. 11. 19:43
 19/29 anonim ***** válasza:
85%

Dettó. Kamaszként azt gondoltam, hogy biztos feleség és anyuka leszek majd egy nap, aztán ahogy kiköltöztem, elkezdtem élni a felnőtt életem, rájöttem, hogy mennyire sokat jelent nekem az egyedül töltött idő. Szeretem a gyerekeket, és paradox módon nagyon örülök neki, hogy egy nagy családba születtem bele, de én magam max. kétfős családban gondolkozom.

Összesen két érvem van a gyerek mellett, hogy aranyosak, és hogy érdekes lehet nézni, ahogy fejlődik a világról alkotott képük, meg a jellemük. Ellenérvem több van, de a legerősebb, amit már írtam, az egyedüllétre vonatkozó igény. Sokáig csak szobát béreltem, haverok voltunk a lakótársakkal, szóval jó volt a hangulat otthon, és bármikor magamra csukhattam a szobámat, ha nem kértem belőlük, de még így is ezerszer jobb egyedül élni, úgy, hogy az egész tér a tied, azt csinálsz, amit akarsz, senkihez, semmiben nem kell alkalmazkodni, hozzá se kell szólni senkihez. Nem tudom, hogy viselném, ha még akkor is bejönne valaki, hogy "léteznek igaziból tündérek?", mikor fürdök, mert én csináltam ilyeneket anyámmal, és minden tiszteletem, amiért ezt bevállalta és elviselte és képes volt ilyenkor mosolyogva azt válaszolni, hogy "persze, hogy léteznek, egy épp itt áll a fürdőszobában", én ettől biztosan sztrókot kapnék, sosem tudnék olyan kedves, szeretetteljes lenni a gyerekemmel, mint amilyenek velem voltak, és ez meg a második ér va listámban, hogy ha valaki tudja magáról, hogy nincs hozzá kedve és türelme, és nem tud egy szeretetteljes otthont biztosítani, akkor inkább ne.

szept. 11. 23:11
 20/29 anonim ***** válasza:
100%
Változhat, de minél érettebb valaki, annál véglegesebbnek tekinthető.
szept. 14. 14:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!