Hova mentek az emberek az oldalról?
Nem úgy, hogy hova tűntek, hanem, hogy konkrétan hova mentek. Melyik másik platformra.
Vagy csak szerintem nem váltják ki ezt az oldalt a közösségi oldalak?
Utóbbi 1-2 évben a Redditnek lett nagy felfutása. Eddig viszonylag ismeretlen oldal volt (ahhoz képest, hogy jövőre lesz 20 éves), de a szélesebb magyar közönség csak most fedezte fel magának.
A korábbi nagy magyar közösséget (r/hungary) nemrég bontották szét egy csak kérdés alapú közösségre azzal az indokkal, hogy ne csináljanak az eredeti oldalból "gyakorikérdések 2-t" a sok bugyuta kérdéssel. Ez (r/askhungary) most 57 ezer fős, de alapvető különbségként megmaradt, hogy a Reddit fórum, a GYK pedig csak fórum jellegű kérdés-válasz oldal. Ott a csevegésen és beszélgetésen nagyobb a hangsúly, itt ha megvan a kérdésre a válasz, akkor felesleges ugyanazt sokadjára is leírni.
Előtte simán csak a Facebookon lévő tematikus csoportokra mentek el az emberek, mert azoknál az aktivitás jobb, a releváns és hozzáértő tagok száma magasabb, és a moderálás szigorúbb vagy hatékonyabb.
Redditre ránéztem néhányszor, de nem tudtam megbarátkozni vele.
Ez legalább egy könnyen áttekinthető oldal.
Mondjuk arról mostanában olyat olvastam, hogy mára már a gyakorinál is lentebb csúszott a színvonala. Gondolom a sok átcuccoló embertől.
Vagy az általános butaságtól, hogy ahogy a médiában ezt közölni szokták. A Reddit egy gyűjtőfelület, ahol különböző közösségeket lehet létrehozni és ott kommunikálni. Ha van egy szélsőséges és kritizálható csoport, az kizárólag arra a csoportra és tagjaira igaz, nem az egész felületre. Mégis csak annyi hangzik el, hogy Reddit így, Reddit úgy. Ugyanaz a buta általánosít, mint ahogy van a Facebookon egy csoport, akkor csak a csoport problémás és nem a Facebook. Ha egy piactéren átvert téged egy eladó, akkor csak az adott eladó lesz megbízhatatlan, nem a teljes felület, ahol még a csalón kívül volt több ezer normális kereskedő.
Amikor azt mondják, hogy "a Reddit...", az egy torzítás. Nem a Reddit ilyen, csak egy kifogásolt közössége. A bulvár ezen különösen szeret csámcsogni és torzítani a laikusok nézetét, ahogy az oldalt fikázó netes személyiségek szándékosan nem nevezik meg az őket fikázó közösségeket, nehogy az érdeklődő emberek könnyen megtalálják. Ugyanitt fun fact, hogy a sokszor kutyázott /r/hunfluencers is a gyakorikerdesek mellékterméke. Volt néhány megrögzött utálkozó akit folyamatosan moderáltak és töröltek innen, míg el nem mentek saját közösséget alapítani az oldalon.
5 Aszta, mennyi időd van neked hogy ezt mind követed meg nézed. Nem lenne türelmem még a reddit tengerében is lustálkodó és írogató közléskényszeres embereknek odaadni a figyelmemet.
Amúgy igaz hogy nem lehet általánosítani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!