Zsírtartalom nem egyenlő a mócsingokkal. Ne beszélj már itt zöldségeket.
De tessék, megkerestem neked, hogy a TESCO-ban mennyibe is kerül a hasonló kategóriás hús, amit említettem:
Gyakorlatilag ugyan annyiba, mintha az ALDI-ban venném úgy, hogy nem akciós.
Darálthús témához
Sosem vásárolok darálthúst, mert a tálcás horror áron van, amit meg a multiban darálnak, azt meg hagyjuk is.
A Lidl-ben szoktam venni s.combot (1800 Ft/kg) és azt darálom le otthon magamnak, ott annyira szép, zsírmentes a kicsomagolt comb, hogy sokszor sajnálom ledarálni :)
Rákerestem, hogy a sertéscombnak mennyi a zsírtartalma. 5,4%. Az Aldis félkilós 1700-ért akkor sem olcsó. A tálcás mindig sokkal drágább. A 13-asnak is kijön 1800 Ft-ból. 2500-3500-ért akkor sem hangzik kihagyhatatlan biznisznek a kilója.
Én sem kész daráltat vásárolok, ami 20-30%-os is lehet, hanem kiválasztom egyben a húspultból, ha szép zsírmentes, megveszem egyben az 5 kilót és ott daráltatom le. 1600-ért, amikor akciós.
Csináld ahogy csak szeretnéd. Attól még, hogy én ezt veszem és példaként írtam, neked és másnak nem kell ezt venni. Viszont abban biztos vagyok, hogy nem fogod tudni szabályozni, hogy mennyi a zsírtartalma annak amit te ott daráltatsz le, max akkor tudnád, ha hazavinnéd a húst és te magad darálnád le. Nyilvánvalóan nem 5,4% lesz az amit neked ott ledarálnak, hanem megy bele szépen az a zsír réteg is ami amúgy rajta van. De mindegy..
Attól még az érvényes amire utaltam, hogy akkor kell venni valamiből többet (ha eltartható) amikor esetleg akciós. Én pedig ezt szoktam venni, így én örülök, hogyha egy adag olcsóbb 500 Ft-vel. Függetlenül attól, hogy amit a pultnál darálnak ismeretlen vagy random mennyiségű zsírtartalommal az olcsóbbra jön ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!