Én ezzel úgy vagyok, hogy az egyik 1 km-re van másik 2, a 3. 5 km-re, 4. 10-km-re.
100-200-300 Ft-okért nem éri meg ide oda mennem.
Ráköltött benzin kb. pont annyi amennyivel azaz élelmiszer olcsóbb.
Nekem az Aldi a favorit, de szoktam Lidl-ben is vásárolni. Az Auchanban csak az akciós termékek olcsók, a többi nagyon drága. Tescot már vagy 2 éve bojkottáltam az árai és a választék miatt (Debrecen).
Én általában nézem az akciókat és aszerint vásárolok, így sokat lehet spórolni.
Szerintem nincs legolcsóbb, mert változó általában, hogy mit hol éri meg venni.
Én nem azt mondom, hogy megéri 10km-et autózni pluszban azért mert a másik helyen valami olcsóbb, de azért érdemes figyelgetni az akciókat és aszerint vásárolni olyat amit el is tudsz használni.
Például én mindig akkor tankolok fel a kedvenc rizsemből amikor van a Spárban 20%-os kupon. Olyankor veszek 4-5 kg-t és az egy darabig kitart. Így ugye csomagonként 250-300 Ft -vel lesz olcsóbb.
De ugyan ez például a 7%-os zsírtartalmú darálthús. Az 500g kb 1700 Ft szokott lenni az Aldiban és néha akciós, akkor csak 1200 Ft. Itt ugyanúgy fel szoktam tankolni egy 5-6 tálcával.
Szóval igazából nincs olyan, hogy legolcsóbb, csak drága és még drágább van. Ha spórolni akarsz akkor főzz úgy, hogy előre tervezel és vásárolj tudatosan. (Lehető legkevesebb dolgot keljen kidobni, mert mondjuk megromlik.)
Az már legyen a te döntésed, hogy melyik élelmiszerlánc termékeit preferálod legjobban.
"De ugyan ez például a 7%-os zsírtartalmú darálthús. Az 500g kb 1700 Ft szokott lenni az Aldiban és néha akciós, akkor csak 1200 Ft. Itt ugyanúgy fel szoktam tankolni egy 5-6 tálcával."
Nekem az Aldiban a húsok "kicsit" drágának tűnnek (nagyon!), legalábbis az én pénztárcámhoz mérve. Tescoban szokott lenni akciósan 1500-1600-ért 1 kilós sertéshús, meg csirkemell is, ha kéred, ott helyben ledarálják ingyen. Ilyenkor szoktam 4-5 kilót betankolni a fagyasztóba. 1500 Ft/kg áron. Az Aldiban meg 2400-3700 Ft/kg-ra jön ki a tálcás.
"Tescoban szokott lenni akciósan 1500-1600-ért 1 kilós sertéshús,"
Szerintem valami nagyon elkerülte a figyelmed. Mégpedig a kulcs a mondatban ez: "7%-os zsírtartalmú darálthús".
Szerintem sehol nem fogsz venni a világon 1 kg alacsony zsírtartalmú húst ennyiért. Maximum a 20% vagy 30%-t. Nem véletlenül veszem a 7%-t zsírtartalmút ami nyilván drágább, mint a zsírosabb társai.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!