Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » A kőszívű ember fiaiban kinek...

A kőszívű ember fiaiban kinek mi az mbti-je?

Figyelt kérdés

Baradlayné: ESFJ? ENFJ? ISFJ? INFJ?

Ödön: ENFP? ESFJ? ENFJ?

Richárd: ESFP?

Jenő: INFP?

Rideghváry: ESTJ? ESTP?

Alfonzin: ESTP?

Edit: ISFJ? ISFP?

Aranka: ENFP? ENFJ?

Tallérosy Zebulon: INFP? ENFP? ESFP?

Kazimir: ESTJ? ENTJ?

szept. 4. 14:34
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
84%

Nem tudom, viszont minden tiszteletem, hogy te azt végig tudtad olvasni.

Mindig is szerettem olvasni, a mai napig az egyik kedvenc hobbim, minden kötelezőt elolvastam, volt, amit szerettem, volt, amit gyűlöltem, de végigolvastam mindet, és még többet is. A Kőszívű ember fiai volt az egyetlen könyv, amit nem sikerült. Valahol hallottam egy teóriát, hogy elvileg Jókait bezárta az asszony a pincébe, hogy írjon, mert akkoriban oldalanként fizettek érte, és ezért született ez a mű. Nem tudom, így van-e, sosem néztem utána, de megmagyarázná, miért ennyire terjengős.

Két éve ismét megpróbálkoztam vele, mert úgy gondoltam, lehet, hogy csak túl fiatal voltam, és azért nem tetszet... De nem. Szerintem olvashatatlan. Mondom ezt úgy, hogy én a Nyomorultakban nem lapoztam át a politikai részeket, orosz romantikusokon és realistákon nőttem fel, és bármit elolvasok, ami a kezem ügyébe kerül. Azzal a regénnyel vallatni lehetne.

szept. 4. 17:38
 12/14 anonim ***** válasza:
88%
11. Könyvben nekem sem jött be, de megnéztem a filmet, és komolyan mondom, ha van 5 olyan magyar regény, amit érdemes lenne nagy költségvetésű, amerikai filmstúdiónak megcsinálnia, hollywoodi sztárokkal, akkor ez az egyik.
szept. 4. 17:43
 13/14 anonim ***** válasza:
84%

11

Gyerekként olvastam;amikor kötelező iromány volt..De nekem annak idején nem okozott különösebb szenvedést az elolvasása.Nem is igazán értem miért olyan nagy kínlódás némelyeknek ez a regény.Emlékeim szerint ez egy jó könyv.

szept. 4. 18:00
 14/14 anonim ***** válasza:
#12, köszi, mindenképp megnézem :)
szept. 4. 18:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!