Ha saját erődből lettél jómódú, akkor lenézed a szegényeket?
3-as, szerintem igen. :D
Nem a szegényeket nézem le, hanem a kormányt...
Nyilván minden ember saját sorsának kovácsa, de azért Orbán urunk sem segít, hogy ne keljen sok embernek nélkülöznie.
"Ha saját erődből lettél jómódú, akkor lenézed a szegényeket?"
Általában nem foglalkozok velük.
De ha látom, hogy valaki a kukában keres értéket, annak szoktam neki adni párszáz forintot. Az ő "boldogságszintjét" biztosan jobban emeli, mint az enyémet, ha megtartom.
Egyébként nem tudom, hogy jómódú vagyok-e. Az biztos, hogy sokszorosan nincsenek anyagi gondjaim.
Nem néznék le senkit.
Nincs mire és viszonyítási alap sem lenne, - akikhez képest "jómódúnak" könyvelhetném el magam.
A munkahelyeken, erőszakszervezeteknél is alapvető probléma, hogy akik következetesen lenéznek másokat, azoknak nem futja az intelligenciájukból arra, hogy felfogják: ha nem lennének nálam alacsonyabb beosztású emberek, nem lehetnék a főnökük, nem lehetnék az, aki vagyok, nem élhetnék emberhez méltóbb szinten náluk. Sokuknak magas ez a léc!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!