Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Mit gondoltok errol az otletrol?

Mit gondoltok errol az otletrol?

Figyelt kérdés

Az otletet kozepiskolas koromban kaptam. Akkor arra gondoltam, barcsak en is meg tudnam ezt csinalni. Egy ir nyugdijas tanar jott be angol orara es angolt probalt tanitani nekunk. Mi persze egybol kerdeztuk, hogy hogy kerult Magyarorszagra mi egymas. Szoval elmeselte, hogy Magyarorszagon tolt x honapot es csak a maradekot kell visszautaznia Irorszagba, hogy jogosult legyen a nyugdijra. A hivatalossagat nem tudom, nem is firtatom. A lenyeg az, hogy ugy elt Magyarorszagon kis varoskamban a legdragabb hotelben a tanari nyugdijabol, mint egy kiraly. Arra gondoltam, fu, en is megcsinalnam. Akkor meg nem is sejtettem, hogy angliaban fogok dolgozni. Emelle jott meg az otlet, amit apukam csinalt meg. Egesz eleteben sporolt, de szep eletet biztositott nekunk. Kicsit korabban kenyszerult nyugdijba vonulni, s eldontotte, semmi nem koti kis varosunkhoz, fogja magat es elkoltozik egy olyan helyre, ahol tetszik neki. Igy is tett, szep helyen lakik. Erre is azt mondtam par eve, hogy ha tehetnem, nyugdijas koromban odakoltoznek. A hely hatul utoje annyi, hogy csaladostul nem koltoznek mer maceras minden nap hozni vinni a gyerekeket a szomszedos telelepulesekre, felso oktatasban meg tuti koleszosnak kellene lennie mar kozepsuliba is valoszinu. Viszont nyugdijaskent egy alom.

A lenyeg annyi, hogy kabe 17 eve idekinn elek Angliaban, abszolut nem elek nagy labon, kis varoskaban egy ocska kis irodai munkam van. Ferjemmel es ket gyermekunkkel elunk. Olyan 10-12 ev mulva telik le a lakashitelunk. A haz arak ugyanolyanok idekinn mint otthon. Tengetem kis eletem es arra gondoltam, a hitel pont akkor jar le, mikor a gyerekeim mar kirepulnek. Ha kicsit szerencsem van, picit dragabban el tudom adni a hazat, mint amennyiert en egy szep kornyeken egy kis faluban veszek magamnak egy hazat, ferjem is benne lenne. Kisebb hazat vennek, de ujszerut. Ahol nincs munkalehetoseg, valoszinu olcsobbak is a hazak. Valami kis valallkozas persze kellene, vagy tenyleg valami reszmunkaidos nem tul megterhelo melo, meg akar boltba is elmehetnek dolgozni valami turisztikai helyen (8 eves tapasztalatom van), valami butikba akar. Hasonloan ferjem is akar talalna maganak valami reszmunkaidos allast, ha szukseges vagy ha unatkozik. Es ha veletlen maradna ki annyi penz lehet vennek egy plusz ingatlant amit berbe kiadhatnek. A lenyeg ebbol az, hogy ugy latom, hogy ha kirepulnek a gyerekeim, talan eselyem lenne egy kevesbe feszult eletre egy nyugodt kis kornyezetben, s vegre eselyem lenne elvezni is az eletet mielott tul oreg leszek hozza. Mindig is otthon ulosek voltunk, nekem a csond a menyorszag, jelenleg is olyan helyen elek, ahol nem sok minden tortenik. Persze azert olyan kis faluba koltoznek, hogy egy nagyobb varos eleg kozel van a nagy bevasarlasokhoz. Elkerteszkednek, lenne sajat kis vetemenyesem (ugy nottem fel, es most nem lehet, mert Angliaban be sem erne, es hianyzik, hogy ize legyen a paradicsomnak, repanak mi egymasnak) Mindezt joval nyugdijas korom betoltese elott tennem, 50-55 evesen.

Van itt valaki, aki hasonlot tervez, esetleg ismer valakit, aki hasonlot megcsinalt? Ti meglepnetek ezt? A negativ hozzanatja az lenne ugye, hogy hianyozna egy ket dolog, persze. Egy ket dolgon lehet is segiteni. Peldaul en eleg kozel lakom most a termeszethez, es sokszor jarok is oda, de eleve olyan kornyezetbe szeretnek koltozni, ahol ez adott. A legnagyobb hatranya persze a gyerekek tavollete lenne. Es hogy nem tudnek a minden napjaikban besegiteni. Emiatt kicsit lelkiismeretfurdalasom lenne, de emlekeztetnem magamat, hogy en ahogy kirepultem a feszekbol en rogton Angliaban landoltam, es a minden napokban igy egyedul kellett megtanulnunk boldogulni. Talan jo is ez, mert erosebbe teszi majd a gyerekeket. Ha pedig olyan anyagi helyzetbe kerulok, hogy akar latogatni tudom oket surubben, mint 1x evente, akkor megteszem. Ok pedig mihelyst eleg idosek lesznek az o gyerekeik, otthagyhatjak nekem nyari szunetre ha pedig penzem engedi a rovidebb szunetekre esetleg en kirepulok vigyazni rajuk, hogy tudjanak dolgozni. Kabe az eleg is lenne nekem kirandulasnak.

Szoval csak velemenyek erdekelnek.

aug. 29. 12:14
 1/6 anonim ***** válasza:
30%

Pfuhh..

Legyél kedves ezt pár sorban összefoglalni mert nem regényt járnak ide olvasni az emberek. KEVESEBB rizsa több lényeg..

aug. 29. 17:18
 2/6 A kérdező kommentje:
Ha nincs kedved elolvasni, valaszolni se legyen kedved. Mert kell feltetlen kritizalni egy kerest. Ha nem akarsz belefektetni energiat h valaszolj egy kerdesre, miert kattintasz rá barmelyik kerdesre is. Tipikusan azok közé tartozol, akik csak azért járnak ide hogy kritizaljanak. Ha meg mindig nem az eredeti kerdesemre szeretnel valaszolni, kimelj meg attól h kritizalod ezt a hozzaszolasomat. Koszonom
aug. 29. 22:35
 3/6 anonim ***** válasza:
Én házat nem fogok venni sose, de egyedül tervezek nyugis életet, párkapcsolat és gyerekek nélkül. Ahol most élek, nagyon nyugis környék, közel a természethez. Imádom.
aug. 30. 06:56
 4/6 Senior Séf ***** válasza:

40 évesen vonultam nyugdíjba és költöztem vidékre, mert én városban csak LAKNI tudok, ÉLNI nem. Nagy területem van, kis erdővel, a közelben horgászvízzel, ahova minden délelőtt kiülök egy-másfél órára. Néha ki se pakolok, csak élvezem a szemközti nádas és víztükör látványát. Ott tudok csak igazán ellazulni, ott jövök rá, mennyi szépség mellett rohantam el világmegváltó koromban. Otthon is élvezem a természet szépségeit, az udvaromba sokféle madarat szoktattam, én pedig a pergola alatt, vagy az üvegezett verandán szinte karnyújtásnyira vagyok tőlük.

Sajnos, ahhoz,hogy ezt valóba élvezni tudja az ember,meg kell élni egy bizonyos kort. 40 éves nyuggerként jószerivel többet dolgoztam, mint egy aktív kereső, csak most, 65 éves tollahullott öreg csókaként tudom értékelni ezt a fajta gyönyört.

Én csak biztatni tudlak, kérdező!

aug. 30. 15:39
 5/6 anonim ***** válasza:

Kedveske.

Sokkal több és hasznosabb választ kaphatnál, ha tömör lényegretörő lenne. Én segíteni járok ide nem baromkodni, az első negyed után abbahagytam az olvasást mert már abban a 10-15 mondatban sem volt a világon SEMMI lényeg csak hablaty.

De sok sikert, remélem elég számodra ez a 2 válasz.

aug. 30. 16:22
 6/6 A kérdező kommentje:

Akinek nincs kedve elolvasni ezt a hosszu valaszt, az komment nelkul tegye, koszonom.

Kedves 4es valaszolo, koszonom valaszod, orulok, hogy valaki legalabb elni is tud ebben a nagy rohanasban, nem csak tulelni, mint a legtobb dolgozo ember.

Azt latom, hogy sajnos hihetetlenul nincs egyensuly az emberek eleteben. Nagyon, nagyon keveset elvezzuk az eletet, pedig az ontudatot pont arra kaptuk, hogy elvezzuk is. Ha "csak" osztonlenyek lennenk mint mas elolenyek ezen a bolygon, teljesen megfelelo lenne ez az eletforma, mert az lenne az elet rendje.

Sokat olvastam arrol, mi lenne az idealis a dolgozo embernek es egy cikkben azt olvastam, hogy nagyon maximum 6 oraban kene dolgoznunk, maximum 4 napot. Ekkor lenne eleg idonk arra, hogy elvezzuk is az eletet es jusson idonk magunkra, csaladunkra es baratainkra is. Azt gondolom, a munkara szukseg van, olyan munkara is, amit nem otthon vegzunk csak magunknak es a csaladunknak, de a koz javat is szolgaljuk. En olyan napi 3-6 oraban allapitanam ezt meg 3-5 nap hetente. Bizonyos orszagokban celul tuztek ki, hogy lejjebb vigyek vagy a napok szamat vagy az oraszamot vagy mindkettot, viszont tartva a fizetest. Bebizonyitottak egyes helyeken, hogy ez a megoldas 20% novelte a produktivitast. Vannak olyan cegek, ahol a munkahelyen belul alakitjak ki a bolcsodeket, ovodakat es a delutani napkoziket. Az ebbol befolyo penzek csak a fenntartasukra eleg, nem celjuk a haszon a napkozikbol. Ha egy ilyen munkahelyen dolgozhatna mindenki, boldogabb tarsadalomban elnenk es nem azon kapnank magunkat 40 evesen, hogy elegem van a dolgozo ember szerepebol, talan nem is akarnank meg nyugdijba vonulni meg jo darabig, mert szeretunk hasznosak lenni, szeretjuk latni, hogy elerunk valamit es buszkeseggel tolt el, hogy megdolgoztunk azert az uj konyhabutorert, es szocializalodunk is kozben. Sajnos a nyugdij korhatart annyira felemeltek, hogy elkeseredik az ember, ha belegondol ma 40 evesen, hogy mar eleve 67 a korhatar, de meg kilatasban van legalabb egy emeles addig...kabe fejbe loni lenne kedvem magam, ha erre kell gondolnom.

Ezert is gondolok arra, hogy valahogy hamarabb kene nyugdijba vonulnom. Meg ha anyagilag meg is kene huznom magam kicsit, szamomra teljesen beleferne. Minel kisebb hazba akarok koltozni, hogy minel kevesebbe keruljon a fenntartasa, meg a franc akar akkora hazat takaritani. Azon is gondolkodtunk mar ferjemmel, hogy jarni kene a vilagot egy lakoautoval, de az lenyegesen dragabb eletforma lenne.

Koszonom, hogy elolvastad.

szept. 2. 09:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!