Milyen kapcsolat lehet ez?
Fültanúja voltam nemrég, egy kávéautomatánál való sorbanállásnál.
Egy pár volt, gyerekkel. A férfi nyomogatta az automatát. A felesége pedig így kérte a kávét: MEGENGEDSZ egy vaníliás kávét?
Azt hittem, a férfi majd pöffeszkedni fog és nagy kegyesen "megengedi", de nem, tök normális hapsinak tűnt, már nyomta is be a kívánt cuccot a nőnek, hogy persze, igyál csak.
Utána se hallottam őt nagyhangúskodni, semmi különös nem volt. Mondhatni, hogy ráadásul szerény, visszafogott is volt mindkettőjükkel (a nővel és a gyerekkel), nem tűnt elnyomónak.
Akkor pedig nem értem, mi szükség erre, hogy egy 300 Ft-os tételt engedélyeztetni kelljen. Még ha külön kasszán is vannak, akkor is máshogy jön ki egy "veszel nekem egy vaníliás kávét?" mondat, ha meg közös a kassza, akkor meg főleg furcsa.
S ami még szembetűnő volt, hogy amilyen nyuszi volt a nő a férfivel szemben (a többi mondatában is halkszavú: így édesem, úgy édesem), olyan szigorú és hirtelen haragú volt a gyerekkel szemben. Ott egyből stílust váltott, élesváltással meghallottuk a hangját is, ahogy ráordított szegény gyerekre, hogy már elege van, mikor az nem tudott lejönni segítség nélkül arról a játékról, ahova eleve ők tették fel, hogy játsszon, amíg ők kávéznak.
A férfi még ekkor sem szólt egy rossz szót sem, csak levette a gyereket a játékról szó nélkül.
Mi szüksége lehet erre a viselkedésre a nőnek? Persze, ennyiből még egyáltalán nem látunk bele a család életébe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!