Szerintetek,hogyan tudnék leszokni arról hogy hülye kérdésket teszek fel?
Figyelt kérdés
Pl ma is az egyik munkatársamnak be volt festve a haja.
Erre én fodrásznál voltál?
Mikor logikus,hogy ott volt én meg rákérdezek...
Nem direkt csinálom de nagyon idegesítő és emiatt utálnak a munkatársaim.
Mondták is,hogy hülyeségeket kérdezek.
Vagy pl ha valakivel nem tudtam beszélni mert dolga volt.
Erre én haragszol? Szeretnék erről minél hamarabb leszokni.
Könyvet vagy valamit tudtok ajánlani?
32/N
aug. 26. 16:55
1/4 anonim válasza:
Könyvet erre nem ismerek, viszont amit tanácsolni tudok az az, tudatosan kell megváltoztatnod ezeket a szokásokat. És alapvetően úgy kéne csinálnod, hogy átgondolod mit fogsz mondani, mielőtt azt kimondanád. A többi az szokás kérdése. De segíthet abban ha időről időre feljegyzed magadnak azokat a "hülye" kérdéseket, amiket aznap megkérdeztél és utólagosan leírod azt is melléjük, hogy mit kellett volna (vagy mit mondtál volna helyettük inkább). Szóval ez nem egyszerű folyamat, de ha minden áron ezt szeretnéd akor szerintem ez a járható út.
3/4 anonim válasza:
Részben nem rossz ez, mert csak indítani szeretnél egy beszélgetést. A small talk-ok is hasonlóan kezdődnek: "Hogy vagy?", még akkor is, ha tudja mindenki, hogy pl.: épp meghalt a mamám.
Inkább kezd úgy pl.: a hajas pl.-n keresztül, hogy, "De jól áll ez a haj".
4/4 anonim válasza:
Nem egyszerű erről leszokni/ ezt átformálni, de tudatosan kell csinálni. Gondold át jobban, amit mondani szeretnél, és kérdés helyett formáld át a mondandód úgy, hogy abból továbbra is lehessen beszélgetést kezdeni. Mondjuk megdicséred a frissen festett haját és nem arra kérdezel rá, hogy fodrásznál járt-e. Vagy, mikor valaki belép valahová, akkor nem a "megjöttél?" kérdést, reakciót kell elsütni, hanem helyette mondjuk valami olyasmit, mint például "ma milyen korai vagy" (ha igaz).
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!